2008. december 24. szerda

5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. 7 Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 10 Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.

1Jn 1,5-10.

NÉZZÉTEK! FÉNYEK!

Az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. (1Jn 1,5)

1943. december 24-én Észak-Afrika felé tartottunk egy katonai csapatszállító hajó fedélzetén. 15. napja teljes elsötétítésben hajóztunk, félve a német tengeralattjáróktól. A fedélzeten sétálva olybá tűnt, mintha sötétségbe burkolódzott volna az egész világ. A többség első karácsonyát töltötte a családtól távol.
A sötétből hirtelen felharsant egy hang: "Nézzétek! Fények!" Éppen a semleges Spanyol-Marokkó egyik városkája mellett haladtunk el. Hamarosan eltűntek a fények és a hangszórókból karácsonyi énekek csendültek fel. Könnyes szemekkel azon tűnődtem, hogy miről is szól ez az egész élet.
Azóta minden karácsonyon eszembe jut ez a jelenet. Felidézem magamban a fiatal katonák arcát, akik közül néhányan már nem éltek a következő karácsonyon. Dicsőítem Istent, hogy megmutatta számomra a szabadulás útját. Elfogadtam Jézus Krisztust, mint Uramat és Megváltómat. Csakis Isten kegyelméből menekültem meg az örök sötétségből.
Advent különösen jó alkalom arra, hogy lélekben felkészülve, hittel bizonyságot tehessünk Krisztusról, üdvösségünk zálogáról. Azért könyörgöm, hogy tudjunk másokat Jézushoz vezetni, aki az adventi időszaknak valódi fénysugara.

Imádság: : Istenünk, Jézus születése hatalmas fénnyel ragyogott fel sötét világunkban. Add, hogy az ő fénye által mi is a békesség és jóakarat jelzőfényei lehessünk. Ámen.

Isten a legnagyobb sötétségben is világosságot gyújt.
William Stinger (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYKOR SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ KATONÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek