2008. február 2. szombat

6 A tökéletesek között azonban mi is bölcsességet szólunk, de nem e világnak, sem e világ múlandó fejedelmeinek bölcsességét, 7 hanem Isten titkos bölcsességét szóljuk, azt az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten öröktől fogva elrendelt a mi dicsőségünkre. 8 Ezt e világ fejedelmei közül senki sem ismerte fel, mert ha felismerték volna, a dicsőség Urát nem feszítették volna meg. 9 Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek. 10 Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. 11 Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke. 12 Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. 13 Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva. 14 A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. 15 A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg. 16 Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

1Kor 2,6-16.

ISTEN CÉLJA

Jézus így válaszolt neki: "Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted." (Jn 13,7)

Régebben csodálkoztam, miért nem voltak fogékonyabbak az apostolok. Követték Jézust, de néha nem értették teljesen, amit mondott vagy tett. Ahogy öregszem, egyre jobban értem, miért voltak sokszor képtelenek fölfogni Isten célját. Jézus békeüzenete váratlan volt, alázatos cselekedetei szemben álltak a kor társadalmi szokásaival. Példázatokban beszélt; egyszerűen élt. Mégis, amit tett, az Isten országának megalapításához vezetett.
Néha saját életemben is olyan buzgón próbálom megválaszolni a kérdést - "Mit jelent mindez?", - hogy szem elől tévesztem a finom utalásokat, amelyek számomra Isten célját világítanák meg. Elmulasztok megtenni apró kedvességeket, mert azt hiszem, hogy a világot csak nagy cselekedettel lehet jobbá tenni. Elszántan várok egy nagy kinyilatkoztatásra, hogy nem hallom meg Isten halk hangját a hétköznapi helyzetekben.
Most már értem, hogy Isten célja az életemmel nagy és kis jeleken keresztül egyaránt föltárul. Próbálom mindennapi helyzetekben engedelmesen követni az utat, amit Isten jelölt ki számomra. Bízom benne, hogy később megértem, miként illeszkedik ez Isten nagy tervébe.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy bízzunk céljaidban, amelyek föltárulnak az életünkben. Ámen.

Isten a részletekben munkálkodik, amikből a teljes kép összeáll.
Maureen Pratt (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK ÉS ENGEDELMESKEDJÜNK AKKOR IS, HA NEM ÉRTÜNK MINDENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek