2008. február 6. szerda

4 Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; 5 ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. 6 Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg". 7 Néktek, a hívőknek drága kincs; a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, 8 megütközés kövévé és botránkozás sziklájává; azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. 9 Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; 10 akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok. 11 Szeretteim, kérlek titeket, mint jövevényeket és idegeneket: tartózkodjatok a testi vágyaktól, amelyek a lélek ellen harcolnak. 12 Tisztességesen éljetek a pogányok között, hogy ha valamivel rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, a ti jó cselekedeteiteket látva, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján.

1Pt 2,4-12.

MEGTÖRTEN

Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és megtört szívet nem veted meg Istenem! (Zsolt 51,19)

Amikor először kerültem börtönbe, életem olyan volt, mint egy összetört cserépedény. Összetörtem, és nem maradt bennem semmi értékes - legalábbis ezt gondoltam.
Amikor elfogadtam Jézus Krisztust, ő lassanként újra felépített, helyrerakta részecskéimet. (Jer 18,1-6) Ahol egykor agresszió lakott, oda Krisztus a szolgálat iránti lelkesedést helyezte. Ahol egykor csalás honolt, ott vágyat adott, hogy másokat is az irgalmához vezessek. Ahol egykor a könnyebbséget kerestem, ott becsületessé váltam. Ahol egykor az önzés uralkodott, oda agapé-szeretetet és megértést plántált.
Nem én vagyok az egyetlen, akinek élete darabokra hullott. Nem én vagyok az egyetlen, aki arra sem képes, hogy helyrehozza vesztes életét. Igen, a megváltás fényében énünk összetörik (Lk 20,18), de ha ezután elfogadjuk Krisztust életünk Urának, akkor ő megigazít, és jobbá tesz, mint akik valaha is voltunk.

Imádság: : Urunk, segíts bíznunk, hogy te helyre tudod állítani az életünket. Ámen.

Az Úr minden törött életet képes helyrehozni.
Richard A. Ryan (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A MEGTÖRT SZÍVŰEK GYÓGYULÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek