2008. február 13. szerda

Jézus mondja: 19 "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, 20 hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. 21 Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
22 "A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. 23 Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
24 "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
31 "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? 32 Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. 33 De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek."

Mt 6,19-24.31-33.

HŰSÉGGEL AZ ÚTON!

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. (Mt 6,19-20)

Életem mérföldkőhöz érkezett - 50 éves leszek. Amit valaha vénségesnek gondoltam, ma már nem is tűnik olyan öregnek. Gyötrő kérdések kezdtek felmerülni bennem, s elmulasztott dolgok zavarják boldogságomat. Sikeres vagyok? Fog rám emlékezni a világ, ha már elmentem? Eszembe jut az a kisfiú, aki voltam. Vajon büszke lenne arra a férfira, akivé váltam?
Ebben az időben kísértést érzek arra, hogy magamat másokhoz viszonyítva mérlegre tegyem és megvizsgáljam, elégedett vagyok-e azzal, amit elértem, vagy a javakkal, melyeket felhalmoztam. Ám mindez csupán kétségbeeséshez vezet.
Mindezt imádságban megbeszélem Istennel. Ő eszembe juttatja életemre vonatkozó tervét, melyet személyesen nekem szánt. Mikor majd elfújom a születésnapi gyertyákat, Isten hűségét, s a tőle kapott életet fogom ünnepelni. Boldog leszek az úton, hiszen a java még hátravan. Örülni fogok, amikor Isten azt mondja nekem: "Jól van!", hiszen az számít igazán, hogy az ő kedvében járjak.

Imádság: : Uram, segíts örömmel követnem életemre vonatkozó tervedet. Ámen.

Azoknak, akik Krisztust követik, életük java még hátra van.
Dean Mailes (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK ÉLETE MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRKEZETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek