2008. február 14. csütörtök

4 József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek közelebb hozzám! Ők közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! 5 De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. 6 Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. 7 Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. 8 Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett. 9 Sietve menjetek el apámhoz, és mondjátok meg neki: Ezt üzeni a fiad, József: Isten egész Egyiptom urává tett engem. Jöjj el hozzám, ne tétovázz! 10 Gósen földjén fogsz lakni, közel leszel hozzám te, a fiaid és az unokáid, meg a juhaid, marháid és mindened. 11 Én majd ellátlak itt, hiszen még öt évig tart az éhínség. Így nem fogsz nélkülözni sem te, sem házad népe, sem semmid.

1Móz 45,4-11.

A SZENVEDÉS ÁTFORMÁL

Áldott a minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. (2Kor 1,3-4)

Egyik jó barátom belgyógyász. A teniszezés a hobbija. Egy fárasztó mérkőzés közben súlyosan megsérült a háta. Kétszer megoperálták, de nem gyógyult meg teljesen, és állandó fájdalmai vannak. Emiatt csak részidőben dolgozhat.
Az elmúlt néhány évben mindig odaadtam neki a Csendes Percek egyik példányát. Az áhítatok naponkénti olvasása megérintette a szívét és vigaszt nyújtott számára. Nemrégiben 50 példányt rendelt tőlem, hogy szétoszthassa a többi szenvedő között. A barátom sokkal érzékenyebbé vált mások baja iránt, és a megtapasztalt vigasztalást szeretné továbbadni.
Isten felhasználja szenvedéseinket és gyengeségünket. Néha ezek nyitják meg szívünket és értelmünket Isten szeretetének befogadására. Mózes első könyvében találkozhatunk József történetével, akit saját bátyjai kínoztak és árultak el. Végül azonban az események oda vezettek, hogy a család éppen Józsefnek köszönhetően élte túl a nagy éhínséget, mely Egyiptomot és a környező országokat sújtotta. "Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál", és megnyitja szívüket Isten kegyelmének a befogadására. (Róm 8,28)

Imádság: : Istenünk, formálj minket szenvedéseinkben egyre hasonlóbbá Krisztushoz. Ámen.

Isten megvigasztal, hogy mi is megtanuljunk vigasztalni.
Fahim El-Dabbagh (Kairó, Egyiptom)

IMÁDKOZZUNK A BETEG ORVOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek