2008. február 26. kedd

10 Akkor ezt mondta Mózes az ÚRnak: Kérlek, Uram, nem vagyok én ékesen szóló. Ezelőtt sem voltam az, de azóta sem vagyok, hogy szolgáddal beszélsz. Sőt nehéz ajkú és nehéz nyelvű vagyok én. 11 De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?! 12 Most azért menj! Én leszek a te száddal, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!

2Móz 4,10-12.

HITBŐL CSELEKEDNI

Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges. (Mt 19,26)

Mindig féltem, ha akár három-négy ember előtt beszélnem kellett. Nehezen találtam meg a szavakat, és alig tudtam kifejezni magam, ezért legtöbbször csendben maradtam. Nemrégen a cégem elküldött egy továbbképzésre. Amikor hazatértem, a legnagyobb rémületemre megkértek, hogy tartsak róla előadást.
Rögtön Mózes története jutott eszembe. Amikor Isten megbízta, hogy vezesse ki a zsidókat Egyiptomból, ő azt felelte, hogy nem jó szónok. Isten megnyugtatta, hogy majd Áron beszél helyette. Mózes megbízott Istenben, és lépésről lépésre követve az ő utasításait kimenekítette a népet Egyiptomból.
Imádságban arra kértem az Urat, hogy segítsen botlás nélkül beszélni. Rettegtem, hogy nevetség tárgyává válok a munkatársaim előtt. De ahogy belekezdtem a beszámolómba, a szavak gördülékenyen jöttek. Pontosan azt sikerült mondanom, amit szerettem volna. Az előadásom jó fogadtatásra talált.
Tudom, ez soha nem sikerült volna Isten nélkül, így hálát és dicsőséget adtam neki. Arra is rájöttem, hogy legyen bármilyen nehéz egy feladat, teljesíteni tudjuk Isten elvárásait, ha bízunk benne, és hittel cselekszünk. Jobb Isten képességeiben hinnünk, mint a saját hiányosságainkra tekintenünk.

Imádság: : Urunk, növeld a hitünket, és akkor nem bátortalanodunk el az akadályok előtt. Ámen.

Hogyan tudnék jobban támaszkodni Istenre?
Anna Alex Mathew (Safat, Kuwait)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK NYILVÁNOSAN BESZÉLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek