2008. január 2. szerda

1 Amikor feltekintett Jézus, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. 2 Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, 3 és így szólt: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. 4 Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 21,1-4.

ÁLDOZATOS ADAKOZÁS

Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát. (Lk 21,4)

Kezdő tanítónőként egy belvárosi iskolában kaptam állást. Közvetlenül a hálaadás ünnepe előtt konzervgyűjtő akciót szervezett az iskola. Minden osztály kihelyezett egy díszes papírdobozt a bejárat közelébe, amelybe a napi adományt gyűjtötte. A gyerekek minden nap hozták a konzerveket, és izgatottan nézték az egyre növekvő mennyiséget.
Az akció utolsó napján az egyik első osztályos gyermekem széles mosollyal büszkén hozott egy nagy konzervdobozt a gyűjtőbe. Észrevettem rajta a fehér címkét: "Csirkehús közszükségleti célra". Megkönnyeztem, amikor rájöttem, hogy a fiú családjának a kormányzati segélyprogramból van élelme. Mégis, amint az özvegyasszony a Lk 21,2-ben az utolsó fillérjét odaadta, ő is áldozatot hozott a szerény éléskamrájukból.
35 év után, sok ilyen akcióval a hátam mögött, még mindig emlékezem ennek a gyereknek áldozatos adományára. Ő nem tudhatta, hogy a családját is kiválasztottuk, és az összegyűlt adományokból ők is részesedni fognak. Egyszerűen csak adni akart a rászorulóknak. Példája arra ösztönzött, hogy én is bőkezűen bánjak mind a vagyonommal, mind az időmmel. Jószívűsége életre szóló lecke számomra.

Imádság: : Uram, segíts, hogy áldás lehessek mások számára, hiszen te is megáldottál engem. Ámen.

Isten eszközeként táplálhatjuk az éhezőket.
Patricia Summey (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek