2008. január 4. péntek

Amikor az ÚRisten a földet és a mennyet megalkotta, 5 még semmiféle mezei fű nem volt a földön, és semmiféle mezei növény nem hajtott ki, mert az ÚRisten még nem bocsátott esőt a földre. Ember sem volt, aki a termőföldet megművelje. 6 Akkor pára szállt fel a földről, és mindenütt átitatta a termőföld felszínét. 7 Azután megformálta az ÚRisten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába. Így lett az ember élőlénnyé. 8 Ültetett az ÚRisten egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált. 9 Sarjasztott az ÚRisten a termőföldből mindenféle fát, szemre kívánatosat és eledelre jót; az élet fáját is a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának fáját.

1Móz 2,4-9.

HÓPEHELY

Az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Örömmel barkácsolok különböző apróságokat azoknak, akikről gondoskodni szoktam. Az elmúlt néhány évben sok ilyen kis tárgy díszítette karácsonyfáikat. Az egyik kedvencem a hópehelykészítés. Igazából ezeknek egyformáknak kellene lenniük, de bár ugyanazon minta alapján formázom, mégis mindig vannak apró különbségek közöttük. Nincs két teljesen egyforma. Amikor kézzel gyártok valamit, mindig változatos a termék.
Milyen csodálatos tudni, hogy Isten is saját kezével formált minket emberré, és Isten képmására teremttettünk. Sok mindenben hasonlítunk egymásra, ugyanazon minta szerint formáltattunk. Mégis egyediek vagyunk, különbözünk a másik embertől, személyre szabott jövőre és szeretetre teremtve.
Páratlanok, és sajátságosak vagyunk a teremtő Isten szemében, aki mindenkinek olyan szolgálatot szánt, amelyet a másik ember nem tölthet be. Örvendezhetünk tehát az elénk készített útnak, járhatunk rajta abban a tudatban, hogy a helyünkön vagyunk, és így szolgáljuk Urunkat.

Imádság: : Urunk, emlékeztess, hogy arra teremtettél minket, hogy szeressünk, dicsőítsünk, szeretve szolgáljunk téged, és embertársaink javán munkálkodjunk. Ámen.

Milyen "jócselekedetet" készített elő ma Isten a számomra?
Olga Mosley (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM ÉRZIK HASZNOSNAK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek