2008. január 5. szombat

Jézus mondja: 14 "Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15 A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16 Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,14-16.

A LÉNYEG

Ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt. (Mt 5,16a)

Új évet kezdtünk, össze kellett állítanunk a gyülekezet költségvetését. Reményeink és álmaink voltak bőségesen, a pénzügyi lehetőségek azonban szerényebbnek mutatkoztak.
Valaki azt javasolta, hogy először állítsuk össze a legfontosabb kiadások listáját. Fűtés, világítás, víz kerültek a listára, sőt a fizetések, zenei kiadások és az épület karbantartási költségei is ide sorolódtak. Ekkor valaki azt javasolta, hogy mondjunk le olyan gyülekezetünkön kívüli kiadásokról, mint a misszió.
Ez engem az egyszeri világítótorony őrre emlékeztetett, aki egy új világítótornyot rendezett be. Megvette a lakószoba bútorait, ahol majd élni fog, kifutott azonban a pénzből, mielőtt még olajt vett volna a torony tetején világító lámpába.
Amikor Jézus azt mondta: "úgy ragyogjon a ti világosságotok", akkor nem a templomépület lámpáiról beszélt. A követőit kérte arra, hogy "legyenek a világ világossága". A gyülekezet működhet fűtés, víz, vagy akár épület nélkül is. De élhet-e a gyülekezet, ha nem sugározza a világba Urunk fényét? Nevezhetnek-e bennünket keresztyéneknek, ha nem törődünk az éhezőkkel, a betegekkel, és nem mondjuk el Isten szeretetének örömüzenetét? Ezekre a fontos dolgokra kell elsősorban felhasználnunk erőforrásainkat.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy ránk bíztad szereteted fényét. Adj bátorságot, hogy ennek továbbadását tartsuk a legfontosabbnak. Ámen.

Sugározza-e gyülekezetünk Isten világosságát a világba?
Joe W. Walker (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ANYAGI GONDOKKAL KÜZDŐ KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek