2008. január 27. vasárnap

7 Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel, annak a félelmet, akinek pedig tisztelettel: a tiszteletet.
8 Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt. 9 Mert azt, hogy ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd, és minden más parancsolatot ez az ige foglalja össze: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." 10 A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak. A szeretet tehát a törvény betöltése.

Róm 13,7-10.

A MÁSODIK PARANCSOLAT

Minden parancsolatot ez az ige foglal össze: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Róm 13,9)

Nemrég egy ismerősöm megosztott velem egy történetet a pusztító Rita hurrikánról. A fia elhozta hozzájuk a barátját, aki a nagy vihar elől menekült. A barát nem egyedül jött, magával hozta 15 családtagját is, így 5 autónyi ember érkezett meg otthonukba menedéket keresve. Az ismerősöm és felesége szóhoz sem jutott. De mégis Isten parancsolatát követték, amikor megnyitották házukat az idegeneknek, és gondoskodtak róluk egy hétvégén át. Ez nagy hatással volt rám.
A Szentírásban kutatva mind az Ó-, mind az Újszövetségben találunk részeket a felebaráti szeretetre vonatkozóan. Máté evangéliumában olvashatjuk, hogy Jézus az első parancsolat után így folytatja: "A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Mt 22,39) Lukács evangéliumában pedig az irgalmas samaritánus példázatáról beszél Jézus. Jó felebarátok akkor tudunk lenni, ha néha önfeláldozóak vagyunk, hogy segíthessünk másokon. Ez egy a feladataink közül, és egy az örömök közül is, hogy Krisztus nevét hordozzuk.

Imádság: : Istenünk, élesítsd szemünket és puhítsd meg szívünket, hogy segíthessünk azoknak, akinek szükségük van rá. Ámen.

Isten iránti szeretetünket a szükségben lévők segítésével mutathatjuk ki.
Terry D. Butler (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFA UTÁN ÚJRAKEZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek