2008. január 29. kedd

19 Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, 20 mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. 21 Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. 22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23 Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24 Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25 De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,19-25.

A CÉLRA ÖSSZPONTOSÍTVA

Ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörbe nézi meg az arcát... elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. (Jak 1,23-24)

El tudjuk képzelni, hogy állunk a tükör előtt, hogy megfésülködjünk, végül mégsem tesszük meg? Mielőtt valaki is nevetne, gondoljuk csak meg: előfordult-e már velünk, hogy álltunk egy szoba közepén, és fogalmunk sem volt, minek mentünk be oda? Vagy a kezünkben tartottunk egy tárgyat, és csodálkoztunk, miért is fogtuk meg? Mindannyian kikapcsolunk időnként. A mindennapi életben ez elég bosszantó. A lelki dolgokban azonban komoly következménye is lehet.
Jakab apostol által Isten azt tanácsolja, hogy lassítsunk a tempón és koncentráljunk a Krisztusban való életre. Ha Isten szavát egyik fülünkön beeresztjük, a másikon ki; olyanok vagyunk, mint valaki, aki ott áll a nyitott hűtő előtt elfelejtve, miért is ment oda, és csak feleslegesen fecsérli az energiáját.
Isten üzenete oly hatalmas, hogy örök életet hoz számunkra. Szükséges, hogy odafigyeljünk, koncentráljunk, és az üzenetet beépítsük a mindennapi életünkbe. Az a küldetésünk, hogy cselekedeteinkkel igyekezzünk tükrözni azt a változást, amit ő munkált bennünk, és adjuk tovább az erőteljes üzenetet szóban és cselekedetben a körülöttünk élőknek.

Imádság: : Atyánk, hallottuk üzenetedet. Segíts, hogy aszerint cselekedjünk. Ámen.

Hogyan élem meg Isten igazságát a mindennapokban?
Richard Mabry (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTENRE TUDJUNK FIGYELNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek