2008. január 30. szerda

1 Amikor Babilon folyói mellett laktunk, sírtunk, ha a Sionra gondoltunk.
2 Az ott levő fűzfákra akasztottuk hárfáinkat.
3 Mert akik elhurcoltak minket, énekszót követeltek tőlünk, és akik sanyargattak, öröméneket: Énekeljetek nekünk a Sion-énekekből!
4 Hogyan énekelhetnénk éneket az ÚRról idegen földön?

Zsolt 137,1-4.

SZÁMŰZVE

Kiűzte (az embert) az Úristen az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett. (1Móz 3,23)

Az új településen magányos voltam. Oda volt a kertész-klubban folytatott mozgalmas társasági életem, a barátaim, a gyermekmunka vezetői tevékenységem. Úgy éreztem, mintha száműzve lennék. Új barátokat keresve elmentem egy közösségbe, ahol az előadó a lelki szabályokról beszélt; számomra teljesen ismeretlen koncepcióról, habár életem során időnként eljártam templomba. Az előadó felsorolt néhány lelki szabályt, s elmagyarázta, hogy ezek segítenek a másokhoz való odafordulásban és Isten szeretetére való válaszadásban. Három dolog a felsoroltak közül hiányzott az életemből: a keresztyén kiscsoport, a napi ima és a bibliatanulmányozás.
Azután egyik új barátnőm meghívott a gyülekezetének imacsoportjába. Csodálkozva láttam, milyen szenvedéllyel és hozzáértéssel forgatták ezek az asszonyok a Szentírást. Amikor hangosan imádkoztak, figyeltem, és megtanultam imádkozni. Elkezdtem a Bibliát olvasni, és otthon is imádkoztam. Új barátnőim bevontak a szociális szolgálatba is. Isten új munkaterülettel ajándékozott meg.
Ádám és Éva életében a kiűzetés nem a történet vége volt, hanem az egész emberiség számára egy új kezdetet jelentett. Az én "száműzetésem" is új kezdetté lett.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy növekedési lehetőséget adsz életünk új helyzeteiben. Ámen.

Ha valami jó véget ér, egy sokkal jobb dolog kezdődhet!
Margaret Daubert (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek