2008. július 11. péntek

39 És mindezeken, noha hit által elnyerték az Írás jó bizonyságát, nem teljesült be az ígéret, 40 mert Isten számunkra valami különbről gondoskodott, és azt akarta, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre.
1 Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. 2 Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.

Zsid 11,39-12,2.

BIZONYÍTÉK NÉLKÜL

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsid 11,1)

Nagy port kavart a kilencvenes évek elején egy német kutató bejelentése, amely szerint a négy evangélium az úgynevezett szemtanúk korában íródott, és nem Krisztus halála után körülbelül 150-200 évvel. Ez a hír csaknem akkora szenzációval bírt, mint az ötvenes években a Holt-tengeri tekercsek megtalálása. Az Egyiptomban talált Jézus-papirusz három kis darabjának hosszas analizálása után mondták ki, hogy az evangéliumok írói Jézus kortársai lehettek. Ezzel kapcsolatban tette fel a közelmúltban nekem egy szkeptikus ismerősöm a kérdést: Erősítette-e Jézusba vetett hitedet és egyáltalán a hitedben erősített-e ez a felfedezés?
A hit Isten kegyelmi ajándéka, amit imáinkban naponta kérnünk kell. "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1) Ez az új információ természetesen rám is hatást gyakorolt, azonban a hitemen lényegében nem változtatott.
Hitem szilárd és erős fundamentumai továbbra is azok az ígéretek, melyeket Isten ad nekünk a Bibliában. Szeretetet, békét és reményt adó erejében rejlik a hitem alapja, amely nélkül üres, tartalmatlan, céltalan és valójában elképzelhetetlen lenne az életem.

Imádság: : Istenünk, köszönjük a hit ajándékát, a mindennapokban megtapasztalható biztonságát. Ámen.

Isten ígéretei betöltik, és biztonságossá teszik az életünket.
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A TEOLÓGIAI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek