2008. július 18. péntek

Jézus mondja: 1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. 2 Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? 3 És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. 4 Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." 5 Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" 6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Jn 14,1-6.

A HIT KEZDETE

Tamás így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek." (Jn 20,28-29)

1992 telén édesapám a kórházban feküdt, rákbetegségben haldoklott. Egyik nap odautaztunk a feleségemmel, és meglátogattuk. Rendkívül összetörtem, apám betegsége nagyon mélyen érintett. Amikor beléptem a kórterembe, és megláttam ott feküdni, ahogy testéből mindenütt csövek álltak ki, ellenállhatatlan zokogás fogott el. Feleségem és nővérem megpróbáltak vigasztalni, eredménytelenül. Kimentem a szobából, leültem egyedül, és békességért imádkoztam Istenhez. Még éppen csak belekezdtem, hirtelen éreztem, hogy teljes nyugalom árad szét bennem. Sírásom megszűnt, és visszamentem apám szobájába. Megköszöntem neki mindent, amit családjáért és értem tett, és elmondtam neki, mennyire szeretem. Úgy búcsúztunk el, hogy nem tudtam, életében ez volt az utolsó találkozásunk. Amint kifelé mentünk, újra elfogott a zokogás. Véletlen időzítés volt talán a nyugodt pillanat? Nem, Isten adott békét lelkemnek, hogy az apámmal töltött néhány utolsó perc örömteli legyen.
Ez volt a kezdete az Istennel való járásomnak. 1993 márciusában teljesen átadtam magam neki, és a hit által életem örökre megváltozott.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy velünk vagy a jó, és a nehéz napokban is, és örökre szeretsz minket. Ámen.

Isten megszólít a nehéz perceinkben, és békéjét kínálja.
Shaum McHardy (Fokváros, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A HIT ÚTJÁT KEZDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek