2008. július 19. szombat

35 De amikor az idő már későre járt, odamentek Jézushoz a tanítványai, és ezt mondták neki: "Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. 36 Bocsásd el őket, hogy a környező településekre és falvakba menve ennivalót vegyenek maguknak." 37 Ő azonban így válaszolt nekik: "Ti adjatok nekik enni!" Mire ők ezt mondták neki: "Talán mi menjünk el, és vegyünk kétszáz dénárért kenyeret, hogy enni adhassunk nekik?" 38 Jézus azonban megkérdezte tőlük: "Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzétek meg!" Amikor megnézték, így szóltak: "Öt kenyerünk van, meg két halunk." 39 Ekkor megparancsolta nekik, hogy ültessenek le mindenkit egy-egy csoportba a zöld fűre. 40 Le is ültek százas és ötvenes csoportokban. 41 Ekkor Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. 42 Miután mind ettek, és jól is laktak, 43 összeszedték a kenyérdarabokat tizenkét tele kosárral; és azt is, ami a halakból maradt. 44 Akik pedig ettek a kenyerekből, ötezren voltak, csak férfiak.

Mk 6,35-44.

SOKSZOROZÓDÁS

Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. (Mk 6,41)

Három évig a várostól távolabb dolgoztam. A napi ingázás közben gyakran imádkoztam, énekeltem, igehirdetéseket hallgattam, hogy gyorsabban teljen az idő. Az egyik napon vezetés közben a Mk 6,41 versén gondolkoztam, és felvillant bennem egy kép. Láttam képzeletemben, amint Jézus ott áll a tömeg előtt, az ég felé emeli a kenyeret és a halat, majd megáldja a kenyeret, megtöri, és a tanítványoknak adja szétosztásra. Hirtelen rájöttem egy csodálatos dologra. Csak amikor a tanítványok elkezdték szétosztani a Jézustól kapott kenyeret, akkor sokszorozódott meg a szűkös eledelforrás; ekkor történt meg a csoda.
Ugyanez igaz ránk nézve is. Jézus 21. századi tanítványaiként arra hívattunk el, hogy vegyük, ami a kezünkben van, és használjuk azt a mások szükségének megelégítésére. Amikor osztani kezdjük mindazt, amit Istentől kaptunk, - tehetségünket, anyagi lehetőségeinket, időnket -, megsokszorozódik felajánlásunk, hogy megelégíthessük a körülöttünk élők szükségét országunkban, sőt a föld határáig.

Imádság: : Szerető Istenünk, segíts, hogy jó sáfárai legyünk a tőled kapott ajándékoknak. Ámen.

Isten bármilyen kezünkben lévő eszközt jóra tud használni.
Lynda S. Linn (Luisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEG TUDJUK OSZTANI MÁSOKKAL, AMINK VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek