2008. július 28. hétfő

24 Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. 25 A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." 26 Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" 27 Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." 28 Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" 29 Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."
30 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. 31 Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.

Jn 20,24-31.

SEBHELYEK

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért (Jn 15,13)

"Papa, ez mi?" - kérdezte Meaghan, miközben a lábamra mutatott. "Ez egy sebhely. Amikor annyi idős voltam, mint te, leestem a bicikliről." "Fáj még?" - faggatott tovább. "Már nem" - válaszoltam.
Meaghan lassan kinyújtotta az ujját, és megérintette a régi sebet. A bibliai Tamás jutott eszembe, akit kételkedőnek ismerünk a hitetlensége miatt. Pedig mi magunk is megkérdőjeleztük már Isten szavát valamikor az életünk során. "Ha szeretsz Uram, hogyan engedhetted ezt megtörténni?" Ezzel azt mondjuk, hogy életünknek másnak kellene lennie, nem kellene szenvednünk. Pedig a szenvedés az élet része, ahogy része volt Jézus életének is. Vannak fizikai sérüléseink, de érzelmi, lelki sebeket is hordozunk. Sokszor évekig fájnak, és nem tűnnek el, hegek maradnak a helyükön. Amikor rájuk nézünk, emlékezünk, hogy megsérültünk. Végül már csak a gyógyulást juttatják eszünkbe, és arra gondolunk, mit tett értünk Jézus.
Amikor Tamás megérintette Jézus sebhelyét, már nem kellett semmit kérdeznie. A hegek Isten minden értelmet meghaladó szeretetének bizonyítékai voltak, egy olyan szereteté, ami minden kételyt legyőz.

Imádság: : Urunk, erősítsd meg azok hitét, akik kételkednek a jóságodban. Ámen.

Ha Isten elé tárjuk kételyeinket, ő nem taszít el.
Jeff Adams (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÉTELKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek