2008. július 29. kedd

10 Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, 11 üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! 12 De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. 13 A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. 14 De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, 15 mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; 17 hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,10-17.

LELKI TORNA

Gyakorold magad a kegyességben, mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség pedig mindenre hasznos. (1Tim 4,7-8)

Egy komoly gerincműtét miatt hónapokig gerincmerevítőt kellett hordanom. Ezután részt vettem egy fizikoterápiás kezelésen, amelynek során személyre szabott tornagyakorlatokat végeztem. Azt mondták, hogy ezek a gyakorlatok akkor lesznek hatékonyak, ha rendszeresen végzem őket. Elmondták, hogy fokozatosan megerősítik, és rugalmassá teszik majd a testem, ezzel segítik a gyógyulást. Később ugyanezeket a gyakorlatokat használtam bemelegítésként az edzőteremben, mielőtt elkezdtem a kemény súlyzós és gyaloglópados edzést.
A keresztyéneknek is szükségük van lelki tornára a hitben való növekedéshez. A lelkigyakorlatok közé tartozik az imádkozás, bibliatanulmányozás és a másokon való segítés. Ez az "edzés" felkészít arra, hogy az élet nehézségeivel megbirkózhassunk, és krisztusi módon nézhessünk szembe a hétköznapok kihívásaival. Meggyőződésem, hogy ezek a gyakorlatok közelebb visznek ahhoz a célhoz, amiről Pál beszél az 1Tim 2,2-ben: "hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben".

Imádság: : Szent és szerető Istenünk, segíts nekünk istenfélelemben élnünk azáltal, hogy megeddzük testünket és lelkünket is. Tégy minket erőssé és késszé erre. Ámen.

A lelki edzés felkészít az Isten akarata szerinti munkára.
Velma G. Warder (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI "EDZÉST" KEZDŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek