2008. június 24. kedd

1 És végül, testvéreim, imádkozzatok értünk, hogy terjedjen az Úr igéje, és úgy dicsőítsék, ahogyan nálatok is, 2 és hogy megszabaduljunk az elvetemült és gonosz emberektől: mert nem mindenkié a hit. 3 De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól. 4 Bizalmunk van az Úrban irántatok, hogy amit elrendelünk, azt megteszitek, és meg is fogjátok tenni. 5 Az Úr pedig irányítsa szíveteket az Isten szeretetére és a Krisztus állhatatosságára.

17 Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban.
18 De én vigadozni fogok az ÚR előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. 19 Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt, olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. A karmesternek: húros hangszerre.

2Thessz 3,1-5; Hab 3,17-19.

HIT ÁLTAL, NEM LÁTÁSBÓL

Hitben járunk, nem látásban. (2Kor 5,7)

86 éves, teljesen vak édesanyámat gondozom. Az idők folyamán megtanult maradéktalanul bízni bennem, biztos szeretetemben és gondoskodásomban.
Mivel tisztában van korlátozott voltával, teljes bizalommal követ engem, néha megkapaszkodik a karomban, és meghallgatja a tanácsaimat. Előfordul, hogy bekötöm otthon a szemem, hogy jobban megértsem, mit érezhet. Szemem világa nélkül rendkívül nehezek még a mindennapi rutin dolgok is. Mindenhez türelemre, koncentrálásra és elszántságra van szükség.
Ahogyan édesanyám követ engem, lelki értelemben hasonlóan követhetjük mi is Istent, a Biblia irányítása alatt, mely tele van ígéretekkel és Isten szeretetének példáival. Ha bízunk abban, hogy egy szerető és gondviselő Isten jár nap mint nap velünk, akkor nem szükséges, hogy minden körülményt pontosan tudjunk. Még ha nem is sejtjük, milyen akadály van előttünk, biztosak lehetünk abban, hogy Istenünk szeret, megbízható és mindig velünk lesz.

Imádság: : Mennyei Atyánk, segíts bízni benned, és követni téged, még ha az előttünk lévő út bizonytalan vagy ijesztő is. Ámen.

Még ha nem is látjuk az előttünk levő utat, bízhatunk Istenben, hogy vezeti lépteink.
Patsy Sanders (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A VAKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek