2008. május 15. csütörtök

11 Tudtotokra adom, testvéreim, hogy az evangélium, amelyet én hirdettem, nem embertől származik, 12 mert én nem embertől vettem, nem is tanítottak rá, hanem Jézus Krisztus kinyilatkoztatásából kaptam. 13 Mert hallottátok: milyen volt az én egykori magatartásom a zsidóság körében, hogy féktelenül üldöztem az Isten egyházát, és pusztítottam azt. 14 És a zsidó hithűségben sok kortársamat felülmúltam népem körében, minthogy fölöttébb buzgó rajongója voltam atyáim hagyományainak. 15 De amikor úgy tetszett annak, aki engem anyám méhétől fogva kiválasztott, és kegyelme által elhívott, 16 hogy kinyilatkoztassa Fiát énbennem, hogy hirdessem őt a pogányok között, nem tanácskoztam testtel és vérrel. 17 Nem is mentem fel Jeruzsálembe azokhoz, akik előttem lettek apostolokká, hanem azonnal elmentem Arábiába, aztán ismét visszatértem Damaszkuszba. 18 Majd három esztendő múlva felmentem Jeruzsálembe, hogy meglátogassam Kéfást, és nála maradtam tizenöt napig. 19 De az apostolok közül nem láttam mást, csak Jakabot, az Úr testvérét. 20 Amit pedig nektek írok, íme, az Isten színe előtt mondom, hogy nem hazugság. 21 Azután elmentem Szíria és Cilicia vidékére. 22 Júdea keresztyén gyülekezetei azonban személy szerint nem ismertek engem. 23 Csupán ezt hallották: "Aki egykor üldözött minket, most hirdeti azt a hitet, amelyet valamikor pusztított." 24 És dicsőítették énértem az Istent.

Gal 1,11-24.

TANÍTVÁNYSÁG

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. (Mt 28,19)

Hűséges olvasója vagyok a Csendes Perceknek, és több példányt is szoktam a családtagjaimnak és szomszédaimnak vásárolni. Amikor laikus szolgálóként betegeket és időseket látogatunk, felolvasásra a Csendes Percek áhítataiból választunk.
Egy alkalommal felfigyeltem a szerzők lakhelyének megjelölésére. Néhány olyan közel volt, mint a szülővárosom, mások akár a világ másik végén, mint például Queensland (Ausztrália). Bizonyos írók olyan híres nagyvárosokból valók, mint az Egyesült Államok fővárosa, Washington, de érkeznek áhítatok kevésbé ismert területekről, mint amilyen az indiai Lucknow, vagy a dél-afrikai Gauteng. Nagyon hálás a szívem Istennek, amiért oly sokan engedelmeskednek a missziós parancsnak: "Menjetek el, és tegyetek tanítvánnyá minden népet".
Egy vendég lelkipásztor a közelmúltban azt mondta a gyülekezetünkben, hogy a föld lakosságának fele nem ismeri az Urat. Gyakran kinyitjuk a templomajtót, és azt várjuk, hogy az emberek odajöjjenek, de a Szentírás világosan mondja: "Menjetek el, és tegyetek tanítvánnyá minden népet".

Imádság: : Istenünk, bocsásd meg, hogy a gyülekezetünkben nyugodtan ülünk, míg mások hit és remény nélkül élnek. Indíts bennünket az evangélium hirdetésére. Ámen.

Hogyan válaszolunk Isten küldő szavára?
Hilda Ortiz (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETÜNKBEN ÉLŐKÉRT, AKIK NEM ISMERIK JÉZUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek