2008. május 22. csütörtök

Jézus mondja: 19 "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, 20 hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. 21 Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
22 "A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. 23 Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
24 "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Mt 6,19-24.

ARANY UTCÁK

Porba dobod az aranyat, patak kövei közé az ófiri aranyat, és akkor a Mindenható lesz az aranyad és válogatott ezüstöd. (Jób 22,24-25)

Van egy kitalált történet egy dúsgazdag emberről, aki teljesen kétségbeesett, hogy mindenét itt kell hagynia, amikor meghal. Váltig kérlelte Istent, hadd vihessen magával az örökkévalóságba legalább egy bőröndnyit vagyona legjavából. Isten végül beleegyezett, és az emberünk telepakolta a legnagyobb bőröndjét arannyal. A mennyország kapujában Szent Péter várta, aki kinyitotta a bőröndöt, mert kíváncsi volt, mi az ember legértékesebb holmija. "Micsoda!" kiáltott fel Szent Péter hitetlenkedve, "Te utcaköveket hoztál?"
Sokszor nehezen értjük meg, mi az igazán fontos. Ha a földi világunkat az örökkévalóság szemszögéből néznénk, akkor mindaz, amiért földi éveink alatt törtetünk, egészen más megvilágításba kerülne. Erőnket fordíthatjuk az örökös rohanásra, a lehetőségek megragadására, az anyagiak után való hajszára, de akkor elmulasztjuk a sokkal fontosabbakat.
Jézus azt mondta: Elmegyek helyet készíteni nektek, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. (Jn 14,3) A legfontosabb, hogy Jézus velünk van. Ha időt szánunk az Istennel való kapcsolatra, és törekszünk a Szentírás minél teljesebb megértésére, rátalálunk az örökkévaló értékekre.

Imádság: : Segíts meglátnunk Istenünk, hogy a veled való közösség sokkal értékesebb az aranynál Ámen.

Mi van a mi "bőröndünkben"?
Mary Manson (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A VAGYON UTÁNI MOHÓSÁG FOGLYAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek