2008. május 26. hétfő

4 A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. 5 Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. 6 És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. 7 A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. 8 Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. 9 Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. 10 Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. 11 De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

A HIT MINTÁI

Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai. (1Kor 12,27)

Ázsiai származású amerikaiként ebből a nemzetiségi szemszögből értelmezem a teológiát. Látom, hogy a nyugati teológia uralja az Istenről alkotott képünket. Népszerű felfogás és erős kísértés, hogy ezt a nyugati megközelítést fogadjuk el helyesnek és egyetemesnek. Csak amikor összevetjük a mi elképzelésünket a más szemszögből alkotott felfogással, akkor látjuk, hogy szükség van álláspontunk felülvizsgálatára, és változtatásokra, ha be akarjuk tölteni Isten tervét.
Múltkoriban részt vettem egy konferencián, melyet "A hit mintái: Összefonódva az életben és a misszióban" címmel tartottak. Különböző kultúrák és népcsoportok sajátos és egyedi bizonyságtételeit hallottuk. A megértésben segítségül volt a kép: Isten szövetében különböző színű fonalakból vannak összeszőve a minták. Bármelyik mintában szabadon mozgatva lehet használni a színes szálakat.
Ameddig tartjuk magunkat a dogmatikus, abszolút, kizárólagos, "csak egyetlen út" merev felfogáshoz, nem tudunk gyönyörű mintázatú szövetet szőni. Isten különböző emberekké teremtett minket, és őt szolgálva minden cselekedetünkben visszatükrözzük ezeket a különbözőségeket.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy e világ bonyolult mintázatú szövetében különbözőeknek teremtettél minket. Ámen.

Isten várja, hogy egyesítsük sajátosságainkat a szolgálatában.
Paul M. Nagano (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÖLD MINDEN NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek