2008. március 15. szombat

6 Azután átmentek Frígia és Galácia földjén, mivel a Szentlélek nem engedte nekik, hogy hirdessék az igét Ázsiában. 7 Amikor Mízia felé mentek, Bitíniába próbáltak eljutni, de Jézus Lelke nem engedte őket. 8 Erre Mízián áthaladva lementek Tróászba. 9 Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: "Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!" 10 A látomás után nyomban igyekeztünk elmenni Macedóniába, mert megértettük: oda hívott minket az Isten, hogy hirdessük nekik az evangéliumot.

ApCsel 16,6-10.

ISTEN NYITOTT AJTÓ POLITIKÁJA

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be. (Jel 3,8)

Egy barátom elmondta, milyen volt, amikor közölték vele, hogy lecsökkentik a munkaidejét, komoly anyagi nehézségeket okozva neki ezzel. Az aggodalom reménybe csapott át, amikor meghallotta, hogy egy másik munkaadó egy embert keres, olyan képességekkel, amivel ő rendelkezik. Most már hálát ad Istennek a lehetőségért, hogy egy sokkal jövedelmezőbb munkát végezhet. "Ott álltam remegve és idegesen a zárt ajtó előtt. Nem vettem észre, hogy egy másik ajtó szélesre tárva vár rám a közelben." Ez a hitben járó nő megtapasztalta, Isten hogyan zár be egy kaput, és nyit ki egy újat.
Az ő története arra buzdított, hogy visszatekintsek saját életem időszakaira, amikor Isten megnyitott egy új ajtót, gazdagítva életemet, s erősítve hitemet. Ez soha nem következett volna be az azt megelőző szituációban. A hívő emberek gyakran látják visszatekintve, hogy Isten nyitott ajtót az életükben.
A fenti idézet a küzdő, hittel teli ókori filadelfiai gyülekezethez szólt. De vajon nem igaz-e ugyanúgy ránk is, akik hűséggel akarjuk követni Istent?

Imádság: : Köszönjük Istenünk, hogy szeretsz minket és velünk vagy minden nap. Segíts meglátnunk az általad megnyitott ajtókat és segíts belépni rajtuk. Ámen.

Ha egy ajtó bezárul, Isten nyit egy másikat valahol.
Duane Ulleland (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKÁT KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek