2008. március 24. hétfő

1 Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!
2 Minek adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, keresményeteket azért, amivel nem lehet jóllakni? Hallgassatok csak rám, és jó ételt fogtok enni, élvezni fogjátok a kövér falatokat!
3 Figyeljetek rám, jöjjetek hozzám! Hallgassatok rám, és élni fogtok! Örök szövetséget kötök veletek, mert hűséges maradok Dávidhoz.
4 Tanúvá tettem őt a népek között, fejedelemmé és parancsolóvá a nemzetek fölött.
5 Te pedig olyan népet hívsz, melyet nem is ismersz, és olyan népek futnak hozzád, amelyek nem ismertek: Istenedért, az ÚRért, Izráel Szentjéért, aki dicsővé tesz téged.

Ézs 55,1-5.

"MÁR MINDENT TUDOK?"

Figyeljetek rám, jöjjetek hozzám! Hallgassatok rám, és élni fogtok! (Ézs 55,3)

A reggelek mindig nagy kihívást jelentenek számomra. Az öt gyereket kirángatni az ágyból, és kedvet csinálni nekik az új naphoz, ez bizony leleményességet és egy kevés irgalmasságot is igényel. Legutóbb, amikor ötéves fiamat ébresztgettem, fölé hajoltam, és így próbáltam gyengéden rábeszélni: "Kelj fel, kicsim. Iskolába kell menned, hogy megtanuld a számokat, betűket, az olvasást!" A másik oldalára fordulva álmosan mormogta: "Már mindent tudok!"
Magamban kuncogtam a szavain - de talán tényleg úgy érezte, eleget tud már. Ezután egy alázatra intő gondolat jutott eszembe. Hányszor gondolkodom én is így a templomba menésről és a bibliatanulmányozásról! Végül is, ugyanazok a történetek, melyeket évek óta hallok. Ismerem a szereplőket, ismerősek a körülmények. Sőt, néhány igeverset kívülről is tudok. Kísért a gondolat, hogy "már mindent tudok!"
Isten gyengéden figyelmeztet, hogy tovább kell növekednem. A Biblia üzenete tele van élettel és igazsággal. Jézus Krisztus által Isten személyesen hív, hogy növekedjek a hitben, és legyek része a gyülekezeti közösségnek. Ahogyan a fiamnak szüksége van az iskolába járásra és a tanulásra, úgy kell nekem is előrehaladnom Isten megismerésében.

Imádság: : Ne szűnj meg figyelmeztetni Istenünk, hogy szorgalmasan tanuljuk mindazt, amit tudnunk kell. Ámen.

Ha azt hisszük, mindent tudunk, rájövünk, van még tanulnivaló.
Juli Bishop (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁSKORÚ GYERMEKEK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek