2008. március 26. szerda

8 Mert nem akarjuk, testvéreim, hogy ne tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. 9 Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat; 10 aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít, 11 mivel ti is segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel, hogy a reánk áradt kegyelemért sokan sokféleképpen mondjanak értünk hálaadást.

2Kor 1,8-11.

EGY HOSSZÚ, SÖTÉT ÉJSZAKA

Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat. (2Kor 1,9)

Orvosom felhívott, hogy közölje, előrehaladott rákbetegségem van. Istenem, hiszen gyermekeim vannak, szerető feleségem és felfelé ívelő karrierem! Ez itt a halálos ítéletem? Nem is tudom, fohász vagy kérdés volt ez. Először, ahogyan Pál is, elviselhetetlenül összetörtem, elveszítettem az életbe vetett hitem; még imádkozni sem tudtam.
Az elkövetkező 18 hónapban kezeléseken és csontvelő-átültetésen túljutva, békességet és oltalmat találtam Isten karjaiban. Nagyrészt nem a saját hitem volt az, ami megmentett a kétségbeesésből. Imádkozott értem a családom, barátok, gyülekezetek és ismerősök a világ minden tájáról. Idegenek, akik csak a tizenéves gyermekeimtől értesültek rólam internetes beszélgetéseik során, imádkoztak értem Istenhez.
Nem gyógyultam meg, de 11 évvel a történtek után is köszönetet mondok azért az áldásért, amit oly sok ember imádsága által kaptam. Isten még megtart engem. Túljutottam a léleknek azon a hosszú, sötét éjszakáján, és eljutottam odáig, hogy újra tudok imádkozni. Most már tudom, hogy Isten, a védelmezőm mellettem van minden nap.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts nekünk, hogy lelkünk legsötétebb éjjelén is érezzük jelenléted és békéd! Ámen.

Kinek van szüksége arra, hogy imádkozzam érte?
Doug Kevilus (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNÉL FRISSEN ÁLLAPÍTOTTAK MEG DAGANATOS BETEGSÉGET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek