2008. november 16. vasárnap

1 Megszólalt erre Jézus, és ismét példázatokban beszélt hozzájuk: 2 "Hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. 3 Elküldte szolgáit, hogy hívják össze a meghívottakat a menyegzőre, de azok nem akartak elmenni. 4 Ekkor más szolgákat küldött, akikhez így szólt: Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, elkészítettem az ebédet, ökreim és hízott állataim levágva, és minden készen van: Jöjjetek a menyegzőre! 5 De azok, mit sem törődve ezzel, elmentek: az egyik a földjére, a másik a kereskedésébe. 6 A többiek pedig megragadták szolgáit, bántalmazták és megölték őket. 7 Ekkor a király haragra gerjedt, elküldte seregeit, és elpusztította ezeket a gyilkosokat, városukat pedig felégette. 8 Akkor ezt mondta szolgáinak: A menyegző ugyan kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. 9 Menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre. 10 Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel.

Mt 22,1-10.

MINDENKINEK SZÓLÓ MEGHÍVÁS

Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket. (1Kor 1,27)

Egyik vasárnap reggel templomba menet mozgássérült diákok csoportjára lettem figyelmes, akik szintén a templomba tartottak. Egyesek tolószékben, mások mankóval, megint mások bicegve haladtak. Megindultan figyeltem, ahogyan ezek a más vallású fiatalok az Isten házába igyekeznek. Mindeközben az egyetem közelében élő számos keresztyén család is eljöhetett volna az istentiszteletre, de ők valamiért nem értek rá.
Ezek a diákok a legkülönfélébb kulturális közegből érkeztek, s egy éven keresztül az egyetem területén szakmai képzésben vettek részt. Habár a templomlátogatás nem volt kötelező, mégis szívesen eljöttek, és érdeklődve hallgatták a tanításokat.
Miközben sok keresztyén nem vette a fáradtságot, hogy részt vegyen az istentiszteleten, a templom mégis megtelt más vallású emberekkel, akik elfogadták a meghívást, és áldásban részesültek. A mai igében is hasonló helyzetet látunk. A menyegzőre meghívott barátok és rokonok nem vették komolyan a meghívást, és nem jöttek el. Az esküvői terem mégis megtelt vendégekkel, akik egyszerű emberek voltak, ám válaszoltak a hívásra, és áldásban és megtiszteltetésben részesültek.

Imádság: : Urunk, hálásak vagyunk azért, hogy a családod tagjai vagyunk, és imádhatunk téged. Ámen.

Mennyit áldozok az időmből Istennek?
Pramila Barkataki (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK A SZAKMÁT TANULÓ FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek