2008. november 17. hétfő

1 Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; 2 és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

Róm 12,1-2.

SZERELMES LEVELEK

Nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva a szívek hústábláira. (2Kor 3,3)

Manapság, az elektronikus levelezés elterjedésével már nemigen vesszük az időt és fáradságot, hogy levelet írjunk. Egyszerűbb, gyorsabb, és sokkal olcsóbb mindössze egy e-mailt küldeni. Egy gombnyomás és azonnal létrejön a kapcsolat!
Hasonlóképpen mi magunk is lehetünk Jézus Krisztus "e-mailje" a világ számára, és a címzettek azok az emberek, akikkel naponta találkozunk. Ez a levél rövid és lényegre törő. Rögtön elolvashatja bárki, akivel kapcsolatba kerülünk - a bolti eladó, egy munkatárs, egy másik autós az országúton, az ülést rugdosó kisgyerek mögöttünk a buszon, valaki a gyülekezetben. Az Úr Jézus arra akar használni bennünket, hogy a szeretetét közvetítsük mindenki felé, akivel találkozunk. Engedjük-e továbbítani az üzenetet, amit küldeni akar, vagy hagyjuk, hogy a vágyaink, a haragunk vagy az önfejűségünk az útjába álljon - és inkább ezt az üzenetet adjuk át?
Nem vagyunk magunkra hagyatva a szeretet közvetítésének munkájában. Isten Szentlelkét adta nekünk, hogy a gondolkodásunk megújításával formáljon át bennünket, hogy azzá az élő, szerető üzenetté válhassunk, aminek ő szánt bennünket.

Imádság: : Istenünk, mutasd meg, hogyan közvetítsük szereteted üzenetét. Ámen.

Milyen üzenetet adok át azoknak, akikkel ma találkozom?
M. Ted Haynes (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY JÉZUS KRISZTUS LEVELEI LEHESSÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek