2008. október 4. szombat

1 Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. 2 Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. 3 Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

ÁLLHATATOSSÁG

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Gal 6,9)

Munkám és hivatásom által cukorbetegekkel foglalkozom egy olyan távoli vidéken, ahol csak néhány betegellátó intézmény található. Szűkös anyagi lehetőségeimben sokszor nehéz a szükségleteknek eleget tenni. Mindamellett az évek során megtanultam, hogy Isten forrásai kiapadhatatlanok, és Isten az én apró tetteimet is felhasználja örök céljaihoz.
"Lehetetlen India minden szegényének szükségleteit kielégíteni" - próbálta valaki ezekkel a szavakkal Teréz anyát vitára hívni. Erre ő azt válaszolta, hogy Isten nem azért hívta őt, hogy sikeres legyen; hanem azért, hogy hűséges legyen.
Ha egyszerre mindenben sikeresek akarunk lenni, csak túlterheljük magunkat, és ez korlátoz bennünket abban, hogy jól végezzük el a dolgainkat. Minél inkább, az Istenhez való őszinte hűséggel, összpontosítunk az előttünk álló feladatokra, annál jobban bízhatunk Istenre minden mást is.

Imádság: : Istenünk, hadd legyünk állhatatosak elhívásodban, még akkor is, amikor úgy tűnik, a körülmények kerekednek felül! Ámen.

Minden apró szerető cselekedet része Isten nagyobb céljainak.
Jacquelin Deatcher (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIDÉKI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek