2008. október 5. vasárnap

3 Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, 4 és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, 5 mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. 6 Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. 7 Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. 8 Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; 9 és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; 10 hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, 11 és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

AZ ELSŐ VIRÁGOK

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Friss hívőként más keresztyénekhez hasonlítgattam magam. Úgy éreztem, nem vagyok elég jó. Biztos voltam benne, hogy csalódást jelentek Isten számára.
Aztán egy szeptemberi napon kibomlottak kis akáciafám (Acacia pycnantha - egy ausztráliai fajta) első virágai. Annyira izgatott lettem az első virágok láttán, hogy a fiamat is odavontam, hadd lássa ő is.
A kis fám szomszédságában állt egy nagyobb akácia, egy hatalmas, lombos fa, teljes virágzásban. Gyönyörű volt. Nagyon büszke voltam erre a nagy fára. Ugyanakkor nagyon büszke voltam a kisebb fámra is, amely először virágzott.
Amint ott álltam a két fa előtt, ráébredtem, hogy Isten hasonlóan lát bennünket. Igen, Isten örömét leli a tapasztalt hívőkben, akiknek élete erős, bőségesen gyümölcsöző. De biztos vagyok abban is, hogy Isten ugyanannyira örül az új hívőknek is, akik most kezdenek fejlődni.

Imádság: : Istenünk, bocsásd meg nekünk, hogy összehasonlítjuk magunkat más hívőkkel. Segíts, hogy a saját fejlődésünkre figyeljünk. Ámen.

Isten örül lelki fejlődésünk minden egyes szakaszának.
Liz Palmer (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A FRISS HÍVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek