2008. október 7. kedd

2 Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. 3 Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. 4 Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. 5 Mert mindenki a maga terhét hordozza. 6 Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját. 7 Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: 8 mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. 9 A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. 10 Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,2-10.

SZAVAKON TÚLI SZERETET

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma. (JSir 3,22)

Feleségemnél, Shirley-nél nemrégiben komoly betegséget állapítottak meg. Természetesen átvettem a háztartást, csináltam a saját munkámat, és gondoskodtam róla is.
Shirley mindig dolgos asszony volt, és most nagyon nehezen viselte, hogy nem végezhette a megszokott tevékenységeit. Lelkiismeret-furdalása volt és haszontalannak érezte magát, azt gondolta, hogy mindenért külön köszönet illet engem. Rászóltam, hogy ne köszöngessen nekem.
"De olyan hálás vagyok neked mindazért, amit teszel" - mondta. "Tudom, hogyan érzel. 45 éve vagyunk együtt. Hát nem tudod, mennyire szeretlek, és gondoskodni akarok rólad?" Shirley megértette.
Úgy érzem, Isten szeretete is sokkal több puszta szavaknál. Ha érzelmileg a legmélyebbre süllyedünk, Isten szeretete ott is velünk van. Nem kell semmit tennünk, vagy mondanunk. Isten mellettünk van, segít és támogat. Ha mi kérés nélkül tudunk gondoskodni arról, akit szeretünk, mennyivel inkább teszi ezt Isten értünk!

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz és gondoskodsz rólunk. Hálásak vagyunk minden segítségért, amit tőled és embertársainktól kapunk. Ámen.

Napról napra számíthatunk Isten irántunk való szeretetére.
Brian Gaunt (Hull, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A BETEGGONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek