2008. október 11. szombat

2 Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni. 3 Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát, amely miatt most fogoly is vagyok, 4 hogy azt hirdethessem. 5 Bölcsen viselkedjetek a kívül állók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. 6 Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.

Kol 4,2-6.

SÓVAL FŰSZEREZETT

Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni. (Kol 4,6)

"Ne!!!" - kiáltottam, de már későn. Kétéves Dávid fiam majdnem egy kanálnyi sót zúdított a brokkolijára. Azután felszúrt egy gőzölgő darabot a villájára, és próbaképpen ízlelgette. Elfintorodott tőle. Hogyan fogom ezek után valaha is rávenni ennek a tápláló ételnek a fogyasztására!?
A só azonban megfelelő mennyiségben jó dolog. A Biblia a hívő embert a föld sójának nevezi, az élet ízének. A kisfiam történetéből megtanultam, hogy ha gondatlanságból az egyébként jó dologból sokat használunk, ezzel másokat eltántoríthatunk az éltető tápláléktól. Ez arra késztetett, hogy megkérdezzem magamtól: vajon én hányszor voltam "túl sós"? Bizony, sokszor a hitetlen szomszédjaim felé tett "prédikálásaim" és ítélkezésem eltaszították őket Istentől, pedig szerettem volna, ha megragadják őt. Szeretetlen szavaimmal elszalasztottam a kínálkozó alkalmakat a bizonyságtételre. Jézust csak akkor tudjuk igazán belesugározni ebbe a világba, ha kapcsolataink a szereteten nyugszanak. Ha valóban törődünk másokkal, és szeretjük az embereket, akkor válhatunk valódi sóvá ebben az íztelen világban.

Imádság: : Segíts, Urunk, hogy úgy szeressük a másik embert, ahogyan te teszed. Hadd lehessen így sóval fűszerezett az életünk. Ámen.

Hogyan tükrözhetem Krisztus szeretetét a kapcsolataimban?
Shannon DuBois (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EMBERI KAPCSOLATAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek