2008. október 30. csütörtök

1 Naamán, az arámok királyának hadseregparancsnoka, nagyra becsült ember volt ura előtt, és tekintélyes, mert általa szabadította meg az ÚR Arámot. Ez a férfi erős vitéz volt, de bélpoklos lett. 2 Egyszer rabló arám csapatok vonultak ki, és foglyul ejtettek Izráel országából egy kisleányt, aki Naamán feleségének a szolgálója lett. 3 Ez így szólt úrnőjéhez: Bárcsak eljuthatna az én uram a samáriai prófétához, az majd meggyógyítaná bélpoklosságából. 4 Naamán megjelent ura előtt, és elmondta, hogy mit beszélt az Izráel országából való leány. 5 Arám királya ezt mondta: Menj csak el, én meg levelet küldök Izráel királyának. El is ment, és vitt magával tíz talentum ezüstöt, hatezer aranyat meg tíz rend ruhát. 6 Átadta a levelet is Izráel királyának, amely így szólt: Most, amikor ez a levél hozzád érkezik, kérlek, hogy gyógyítsd meg bélpoklosságából szolgámat, Naamánt, akit hozzád küldtem! 7 Amikor Izráel királya fölolvasta a levelet, megszaggatta a ruháját, és ezt mondta: Hát Isten vagyok én, aki megölhet és életre kelthet, hogy ideküld ez énhozzám egy embert, hogy meggyógyítsam bélpoklosságából?! Értsétek és lássátok meg, hogy csak ürügyet keres ellenem! 8 Amikor Elizeus, az Isten embere meghallotta, hogy Izráel királya megszaggatta a ruháját, ilyen üzenetet küldött a királynak: Miért szaggattad meg a ruhádat? Jöjjön ide hozzám az az ember, és tudja meg, hogy van próféta Izráelben! 9 Ezért Naamán elment lovaival és kocsijával, és megállt Elizeus házának a bejáratánál. 10 Elizeus egy követet küldött hozzá ezzel az üzenettel: Menj, és fürödj meg hétszer a Jordánban, akkor újra megtisztul a tested! 11 Naamán azonban megharagudott, elment, és így szólt: Én azt gondoltam, hogy majd ki fog jönni, elém áll, és segítségül hívja Istenének, az ÚRnak a nevét, azután végighúzza kezét a beteg helyen, és meggyógyít a bélpoklosságból. 12 Hát nem többet érnek-e Damaszkusz folyói, Abáná és Parpar, Izráel minden vizénél? Megfürödhetnék azokban is, hogy megtisztuljak! Azzal megfordult, és haragosan eltávozott. 13 Szolgái azonban odamentek, és így szóltak hozzá: Atyám, ha a próféta valami nagyot parancsolt volna, azt is megtetted volna. Mennyivel inkább megteheted, amikor csak azt mondta, hogy fürödj meg, és megtisztulsz. 14 Lement tehát, és megmerítkezett hétszer a Jordánban az Isten emberének a kívánsága szerint. Akkor újra tiszta lett a teste, akárcsak egy kisgyermeké.

2Kir 5,1-14.

HITELES SZAVAK

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. (Zsid 10,23)

Kétségbeesett arccal kuporgott a kicsi lány a kórterem sarkában egy bekötött végtagú nő mellett. A vakációját töltötte itt a kislány az édesanyjával. Az anyukája nem szokványos beteg volt, nem egy átlagos kórteremben. Ez egy missziós központ volt a leprában szenvedők részére. Általában nem éppen így képzeljük el egy kislány vakációját!
A látogatásom során megfigyelhettem a lepra hatását az emberekre és a szeretteikre. A 2Kir 5 jutott eszembe, és elképzeltem Naámánt, milyen kétségbeesetten szeretett volna meggyógyulni. Amikor Naámán tudomást szerzett Elizeusról, rögtön elsietett hozzá, de csak egy követtel üzent a próféta, hogy fürödjön meg a Jordán folyóban. A harag és a kétség ellenére, Naámán engedelmeskedett Isten parancsának, és jutalomként átélte a csodát.
Naámánhoz hasonlóan, nem mindig találom logikusnak Isten vezetését. Gyakran kihívást jelent, hogy megértsem a körülményeimet és kezeljem őket. De ha a Biblia szava szerint hittel cselekszem, a benne rejlő ígéretek igaznak bizonyulnak. Amit Isten megígért, azok biztosan valóra válnak, mert Isten szava hiteles.

Imádság: : Drága Megváltónk, segíts minden helyzetben a te bölcsességedben és ígéreteidben bizakodnunk. Ámen.

Istenben érdemes bizakodni.
Eunice Tan (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A LEPRÁBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek