2008. szeptember 10. szerda

15 Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, 16 kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. 17 Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, 19 mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, 20 és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.

Ef 5,15-20.

ÉNEKELD A SAJÁT DALOD

Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek! (Zsolt 33,3)

Gyülekezeti kórusvezetőként sokat küzdöttem azzal, hogy mindenkit bevonjak az éneklésbe. Néhány embernek egyáltalán nem volt gond a hangos éneklés, míg mások kifejezetten féltek tőle. Többen is mondták, hogy szörnyen énekelnek, botfülűek vagy félnek énekelni.
Miután Istent kértem imádságban, hogy segítsen, mit tegyek, teljesen másképp kezdtem el gondolkodni az éneklésről. Ahogy a kórusban sincs mindig teljes egység, Isten családjában is különféle tehetségekkel megáldott emberek vannak, hogy Istent együtt, különféle módon imádhassuk. Egyesek igazi zenei tehetségek és bármit könnyedén elénekelnek, mások nagyszerűen olvasnak fel a Bibliából, míg megint mások ügyesen válogatják ki a napi igéket és imádságokat. Ha valaki fél kiállni a gyülekezet elé olvasni, lehet, hogy a templom előkészítésében tud segíteni. Vagy ha valaki nyitott személyiség, köszöntheti a templomba érkezőket az ajtónál.
Ma már az éneklés számomra nem csak zenét jelent. Sokkal inkább azt gondolom, mindnyájunknak van Istent dicsőítő és egyedülálló saját "dallama". Amikor az ember ügyesen használja az Istentől kapott tehetségét, akkor "énekelhet igazán az Úrnak" mindazért, amit kapott, és amit másoknak adhat.

Imádság: : Drága Atyánk, köszönjük neked, hogy megtanítasz minket neked szolgálni, és téged dicsőíteni. Ámen

Mit tehetek azért, hogy mások Istent dicsőítsék.
Maureen Pratt (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZI KÓRUSOKÉRT, ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek