2008. szeptember 17. szerda

1 Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. 2 Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. 3 Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: "Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré." 4 Ő így válaszolt: "Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." 5 Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította, 6 és így szólt hozzá: "Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: Angyalainak parancsot ad, és azok tenyerükön hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe." 7 Jézus ezt mondta neki: "Viszont meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!" 8 Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, 9 és ezt mondta neki: "Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem." 10 Ekkor így szólt hozzá Jézus: "Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" 11 Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.

Mt 4,1-11.

ÉLETMENTŐ JEGYZETEK

Így szólt Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! (Mt 4,10)

A tárgyalóteremben álltam. A bíró, egy mély lélegzetvétel után így szólt: "Westbury úr, egy drogelvonó kúrára kötelezem. Három nap múlva jelentkezik a kórházban." Felhívtam a bátyám, aki abban a házban lakik, ahol felcseperedtünk. Beleegyezett, hogy nála töltsem ezt a három napot.
Letartóztatásom előtt istentiszteleten vettem részt, és a Bibliát is olvastam. Már egy ideje tudtam, hogy a függőség elsősorban lelki betegség. A Szentírás mélyen érintett, mint azelőtt soha. Először életemben reménykedtem.
Testvéremnél ideges voltam. Kísértett a gondolat, hogy régi barátaimat még egy utolsó bulira összehívjam. Mégis úgy döntöttem, hogy inkább pakolok. Felmentem a ruháimért a padlásra, és hirtelen dobozok rengetegében találtam magam.
Az első dobozban egy piros füzetet találtam, anyám jegyzeteivel. A füzet végén volt egy "Napi imádságok" című fejezet. Elkezdtem olvasni az imákat, amiket akkor írt anya, mikor függőségem legrosszabb stádiumában voltam. Meghatódtam és megnyugodtam, mert Isten Szentlelke betöltötte a szívemet.
Mikor újra lementem, két dolgot tudtam. Soha többé nem kell egyedül lennem, és nem lesz szükségem a drogokra. Isten anyám jegyzeteit és imáit küldte az életben maradásomhoz.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy szeretetedben biztonságban lehetünk. Ámen.

Kinek az imádsága hozott változást az életemben?
Adam Westbury (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALKOHOLISTÁKÉRT ÉS A DROGFÜGGŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek