2008. szeptember 19. péntek

43 Ekkor egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásos volt (és minden vagyonát az orvosokra költötte), de senki sem tudta meggyógyítani, 44 odament, hozzáférkőzve megérintette a ruhája szegélyét, és azonnal elállt a vérfolyása. 45 Jézus ekkor ezt kérdezte: "Ki érintett engem?" Amikor mindnyájan tagadták, Péter így válaszolt: "Mester, a sokaság szorongat és tolong körülötted!" 46 De Jézus ezt mondta: "Valaki érintett engem, mert észrevettem, hogy erő áradt ki belőlem." 47 Mikor az asszony látta, hogy nem maradhat észrevétlen, remegve előjött, eléje borult, és elbeszélte az egész nép előtt, hogy miért érintette meg őt, és hogy miként gyógyult meg azonnal. 48 Jézus pedig ezt mondta neki: "Leányom, hited megtartott téged, menj el békességgel!"

Lk 8,43-48.

EGY ÉRINTÉS MEGTISZTÍT

Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne. (2Kor 5,20-21)

Tizenkét éve otthagytam családom és otthonom, hogy zenét tanulhassak. Sok csodálatos élményem van azokból az időkből, de voltak borzalmas helyzeteim is, mikor Isten különös kegyelmét kellett kérnem. Isten igéjén gondolkodva, beleképzeltem magam a tizenkét évig vérfolyásos asszony helyzetébe.
Az ókori zsidó társadalomban egy vérbajos nő tisztátalannak számított. Bárki, aki hozzáért, vagy akihez ő hozzáért, szintén tisztátalanná vált. A nő tudta, ha Jézust megérintené, meggyógyulna, viszont Jézus tisztátalanná válna.
A nő tizenkét éven át szenvedett. El tudjuk képzelni, amint így imádkozott? "Miért? Miért kell szenvednem?" Mikor meglátta Jézust, hitt benne, hogy meggyógyulhat. Vakmerően megérintette. Jézus tisztátalanná vált, de ő meggyógyult.
A nő bátor lépése megtisztította őt, Jézus által megbékélt Istennel. "Aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk". Krisztust megérintve mi is meggyógyulunk, és megtisztulunk.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönetet mondunk Jézusért, aki által megtisztulást és megbékélést találhatunk. Ámen.

Ha Krisztushoz fordulunk, ő megtisztít minket.
Seong Ae Kim (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek