2009. április 3. péntek

Jézus mondja: 40 "Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. 41 Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. 42 Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát."

Mt 10,40-42.

TÖRÜLKÖZŐMOSÁS

Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van. (Préd 9,10)

Csodálatra méltó önkéntesek jönnek gyülekezetünkbe az ország minden tájáról minden héten, amióta a Katrina hurrikán pusztított vidékünkön. A sérült emberek között dolgoznak városunkban és a környező területeken. A templomunknál alszanak, tisztálkodnak és készítik ételüket, feláldozva kényelmüket azért, hogy az ittenieket segítsék talpra állni a pusztítás után. Minden egyes napon gyülekezetünk asszonyai mossák a törülközőket, majd visszaviszik a templomba, hogy az önkéntesek újra használhassák azokat.
Beteg voltam ebben az időben, így nem kértek meg, hogy kapcsolódjak be a munkába. Ahogy felépültem, hozzám kerültek a törülközők. Micsoda kiváltság! Miközben hoztam, mostam, szárítottam és hajtogattam őket, úgy éreztem, mintha az Urat szolgálnám.
Nem utaztam messzire otthonomtól, hogy mások gondját viseljem, nem végeztem kimerítő munkát a forróságban egy háztetőn, de segítettem azokat, akik ezt teszik. És ez számít. Krisztusban megtenni, ami a kezünk ügyébe esik, és olyan módon cselekedni, mintha közvetlenül az Úrnak tennénk.

Imádság: : Urunk, kérjük, mutasd meg, hogyan szolgálhatunk ma téged! Kérjük, nyisd fel szemünk, hogy észrevegyük a kis lehetőségeket, melyek utunkba kerülnek! Ámen.

"Nem a nagy tettek a fontosak, hanem az apró cselekedetek, amiket nagy szeretettel vittünk végbe." (Teréz Anya)
Elva Ware Avara (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTES KATASZTRÓFA-ELHÁRÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek