2009. április 13. hétfő

1 Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel! 2 Azt pedig tudjuk, hogy az Isten ítélete igazságosan sújtja azokat, akik ilyeneket cselekszenek. 3 Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy akkor te megmenekülsz az Isten ítéletétől? 4 Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged az Isten jósága megtérésre ösztönöz? 5 Te azonban kemény szívvel és megtérés nélkül gyűjtesz magadnak haragot a harag napjára, amikor az Isten nyilvánvalóvá teszi, hogy igazságosan ítél. 6 Mert mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni: 7 azoknak, akik állhatatosan jót cselekedve törekszenek dicsőségre, megbecsülésre, és halhatatlanságra, örök életet ad; 8 azoknak pedig, akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak, és a hamisságot követik, haraggal és bosszúállással fizet majd. 9 Gyötrelem és szorongás lesz a része minden ember lelkének, aki a rosszat cselekszi, zsidónak elsősorban, de görögnek is; 10 viszont dicsőség, tisztelet és békesség jut majd osztályrészül mindenkinek, aki a jót cselekszi, zsidónak elsősorban, de görögnek is!
11 Mert Isten nem személyválogató. 12 Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. 13 Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni. 14 Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. 15 Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, 16 azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.

Róm 2,1-16.

MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK

Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket. (Mt 6,15)

A munkahelyemen egy kollégám bajba kevert. Hazugságokat mondott rólam a főnökömnek, ezért nem kaptam meg az előléptetést, amire régen vártam, és amiért olyan sokat dolgoztam.
Mindezek miatt sértődötté váltam, és haragomat a többi kollégámmal szemben éltem ki. Végül az a hír terjedt el rólam, hogy nehéz velem kijönni. Aztán egy napon egy hívő kollégám félrehívott és rámutatott, hogy mennyi mindent megbocsátott nekem Isten, és azt javasolta, hogy bocsássak meg a kollégámnak. Miért kéne megbocsátanom? - kérdeztem magamtól. Ő bántott meg engem. Mégis, amikor jobban végiggondoltam, elfogott a sírás. Hirtelen megértettem, hogy mit is jelent valójában az Úr által tanított ima: "Bocsásd meg..., miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek."
A megbocsátás fájdalmas és lassú folyamat volt, több hónapig tartott. Soha nem léptettek elő, és olyan munkakörben kellett dolgoznom, amit meghaladtak a képességeim, de végül képes voltam megbocsátani annak, aki nekem ártott. Ez a munkatársaim számára is példaértékű volt.

Imádság: : Uram, te olyan sok bűnt megbocsátottál nekem. Segíts, hogy én is megbocsássak az ellenem vétkezőknek. Ámen.

Megbocsátásunkban mások Isten szeretetét ismerhetik fel.
Carol Purves (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK MEGBOCSÁTANI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek