2009. április 22. szerda

8 Ültetett az ÚRisten egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált. 9 Sarjasztott az ÚRisten a termőföldből mindenféle fát, szemre kívánatosat és eledelre jót; az élet fáját is a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának fáját. 10 Édenből pedig folyó jött ki a kert megöntözésére, amely onnan szétágazott, és négy ágra szakadt. 11 Egyiknek Písón a neve. Ez megkerüli Havílá egész földjét, ahol arany van. 12 Ennek a földnek az aranya jó. Van ott illatos gyanta és ónixkő. 13 A második folyónak Gíhón a neve. Ez megkerüli Kús egész földjét. 14 A harmadik folyónak Hiddekel a neve. Ez Assúr keleti részén folyik. A negyedik folyó pedig az Eufrátesz. 15 És fogta az ÚRisten az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze.

1Móz 2,8-15.

ISTEN SZERETI A VILÁGOT

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Sokan úgy olvassák és értelmezik, hogy az "úgy szeretette Isten a világot" azt jelenti, hogy az embereket. Azonban a görög eredeti szónak, amit "világnak" fordítottak, valójában "kozmosz" a jelentése. Más szóval, Isten szerette, nem csak az embert, hanem ezt a bolygót és az egész világmindenséget is.
Nagyon sok szeretni való dolog akad ezen a földön. Mindig alig várom, hogy sétákat tehessek a városi parkban. Mivel minden évszaknak megvan a maga szépsége, egész évben rendszeresen sétálgatok ott, és hálát adok Istennek mindazért, amit látok, függetlenül attól, hogy csupaszok vagy zöldek a fák. Néha felteszem a kérdést, vajon ugyanezt a szépséget fogják majd az unokáim vagy dédunokáim is látni és élvezni?
Hívő emberként aggódom Isten teremtett világáért, és mindazért, amit teszünk vele. Nem szükséges egyetértenünk a globális felmelegedés kérdéseiben, azért hogy elismerjük, mindenkinek szüksége van tiszta levegőre, vízre és szennyezetlen termőföldre, amiben megtermelhetjük élelmiszereinket. Azon vagyunk, hogy unokáink és dédunokáink is láthassák és élvezhessék ezt a gyönyörű bolygót. Mindenki megtalálhatja a módját, hogy szeresse és óvja, amelyet Isten oly nagyon szeret.

Imádság: : Teremtőnk, segíts harmóniában élni veled. Segíts mindent megtennünk a környezetünk védelméért. Ámen.

Mit tehetek ma Isten világáért?
Barbara A. Chaplin (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK BOLYGÓNKÉRT ÉS ÓVJUK AZT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek