2009. április 23. csütörtök

5 Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. 6 A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség, 7 minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert az Isten törvényének nem veti alá magát, és nem is tudja magát alávetni. 8 Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. 9 Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. 10 Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által. 11 Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.

Róm 8,5-11.

FEJ VAGY SZÍV?

Hiszen, amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. (Róm 7,15)

A testvérem unokája nagyon szerette, ha a nagyapja vigyázott rá. De a nagypapi már nagyon belefáradt a gyermek esti lefekvésre nógatásába, és végül megkérdezte tőle: "Nem akarsz szót fogadni nekem?" A gyerkőc a játékai között üldögélve szomorúan így válaszolt: "Én akarok, de a fejem nem akar."
A gyermek olyan választ adott, ami nekünk, felnőtteknek is ismerős lehet. Beengedünk néhány önös érdeket szolgáló gondolatot a fejünkbe, amikor a szívünk jól tudja, hogy mi a helyesebb megoldás. Pál apostol beismeri, hogy hasonló dilemmával küszködik, amikor azon búsul, hogy "azt cselekszi, amit gyűlöl." És még ennél is tovább megy, mikor rólunk, hívő keresztyénekről így beszél: "ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek". (Róm 8,9)
Rájöttem, hogy az ilyenfajta belső konfliktus lehetőség lehet, hogy lemondjunk önfejűségünkről, és helyet adjunk a cselekvő Szentlélek számára. Ha engedjük, hogy Isten szeretete irányítson, megláthatjuk, hogy konfliktusaink véget érnek. És akkor bensőnkbe költözhet Isten békessége.

Imádság: : Mennyei Atyánk, segíts felismerni és elkerülni a számunkra mégoly kedves kísértések csapdáit, hogy aztán követhessük a Szentlélek vezetését. Ámen

Mert Isten akarata "jó, tetsző és tökéletes." (Róm 12,2)
Hazel Keenan Schrum (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEHEZEN ENGEDELMESKEDIK ISTENNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek