2009. április 25. szombat

8 Isten azt mondta Nóénak és fiainak: 9 Íme, szövetségre lépek veletek és utódaitokkal, 10 meg minden élőlénnyel, amely veletek van: madárral, állattal és minden földi élőlénnyel; mindennel, ami a bárkából kijött, minden földi élőlénnyel. 11 Szövetségre lépek veletek, és semmi sem pusztul el többé özönvíz miatt, mert nem lesz többé özönvíz a föld elpusztítására. 12 Majd azt mondta Isten:
Ez a jele a szövetségnek, amit én szerzek veletek és minden élőlénnyel, amely veletek van, minden nemzedékkel, örökre: 13 szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, melyet én a világgal kötök. 14 Amikor felhőt borítok a földre, és feltűnik az ív a felhőn, 15 akkor visszaemlékezem a szövetségre, amelyet kötöttem veletek és minden élőlénnyel, amely testben él, és nem lesz többé a víz özönvízzé minden test pusztulására. 16 Ha ott lesz az ív a felhőn, látni fogom és visszaemlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött minden élőlénnyel, amely testben él a földön. 17 Akkor ezt mondta Isten Nóénak: Ez annak a szövetségnek a jele, amelyet minden földi élővel kötöttem.

1Móz 9,8-17.

SZIVÁRVÁNY

Amikor felhőt borítok a földre, és feltűnik az ív a felhőn, akkor visszaemlékezem a szövetségre, amelyet kötöttem veletek és minden élőlénnyel, amely testben él. (1Móz 9,14-15)

Egy gazdálkodó család gyermekeként a száraz Texasban nevelkedtem, ahol igen ritka jelenség a szivárvány. Amikor néha mégis feltűnt, csodálattal bámultuk a színes csillámló ívet, mert jól tudtuk, hogy valahol éltető eső esik. A szárazság idején, ez az Isten és az ember közötti szent szövetségre emlékeztető természeti jelenség, mindig megújította hitünket, örömöt jelentett és arra bátorított, hogy vessünk a következő évre is.
Néha lelki aszályt, szárazságot élünk meg életünkben és kapcsolatainkban. Felbomlik egy házasság, megszűnik egy munkahely, vagy szenvedni látunk egy szeretett gyermeket. Elhagyottnak, magányosnak és reménytelennek érezzük magunkat. "Lehet, hogy magamra hagyott az Isten?" - tesszük fel a kérdést. Ilyenkor nem látunk szivárványt.
De ha a Biblia ígéreteiben hiszünk, akkor jól tudjuk, hogy Isten soha sem hagy magunkra minket a pusztaságban. Krisztus szavai új reményt adnak: "És íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Mt 28,20) Ezekben az igékben bizakodva láthatjuk a szivárványt még a szárazság idején is.

Imádság: : Istenünk, a megpróbáltatások idején biztos oltalmunk és menedékünk vagy. Segíts bíznunk, hogy a velünk kötött szö>etségedet mindig megtartod. Ámen.

Még a pusztaságban sem vagyunk egyedül.
Pat Capps Mehaffey (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDI GAZDASÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek