2009. augusztus 7. péntek

11 Eljövök hamar: tartsd meg, amid van, hogy senki el ne vegye koronádat. 12 Aki győz, azt oszloppá teszem az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet. 13 Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!"

Jel 3,11-13.

DIADAL

De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. (Róm 8,37)

Gyermekként képregények hőseit próbáltam utánozni: csatát vívtam egy fakarddal, parafából készült pajzsommal és élénk fantáziámmal felfegyverkezve. Aztán hallottam valamit a Jelenések könyvéről, és kíváncsian olvasni kezdtem. A harmadik fejezetig jutottam. Miközben a könyv fantáziavilága egyre jobban lekötött, feltűnt, hogy a győztesek elnyerik jutalmukat. Megkérdeztem egy felnőttet: "Ki az ellenség, akit le kell győznöm?" "A bűn." - volt a válasz. Szörnyen veszélyes lehet - gondoltam - szembeszállni ezzel az ellenséggel! Használni kell a kardomat, pajzsomat, és ha szükséges, még az öklömet is.
Ma, tovább gondolkozom a diadal szón. Az idő múltával rájöttem, hogy a legnehezebben megfogható ellenség az, aki ezer módon tűnve fel, megpróbál eltéríteni a rendszeres imádkozástól, a Biblia olvasásától és az elmélkedéstől, a templomba-járástól, és attól, hogy örvendjünk Istennek, dicsőítsük és magasztaljuk őt. Legyünk mindig éberek észrevenni ezt a láthatatlan, de erőteljes nyomást, amely képes eltéríteni bennünket a lényegtől! És fordítsuk tekintetünket mindig Krisztus felé, aki hitünk szerzője és beteljesítője! (Zsid 12,2)

Imádság: : Urunk, erősítsd meg az elhatározásunkat, hogy hívő tanítványokként élhessünk! Ámen.

Krisztus arra hív, hogy szilárdan kiálljunk hitünk mellett.
Sergio Gomez (Alicante, Spanyolország)

IMÁDKOZZUNK A NAGY KÍSÉRTÉSSEL SZEMBENÉZŐ HÍVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek