2009. augusztus 12. szerda

14 Amikor a tanítványok közelébe értek, nagy sokaságot láttak körülöttük, írástudókat is, akik vitatkoztak velük. 15 Amint meglátták Jézust, az egész sokaság nyomban megdöbbent, és eléje futva köszöntötte őt. 16 Ő pedig megkérdezte tőlük: "Miről vitatkoztok velük?" 17 A sokaságból így felelt neki valaki: "Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van; 18 és amikor ez megragadja, úgy leteperi őt, hogy tajtékzik, fogát csikorgatja, és megmerevedik. Szóltam tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták." 19 Jézus így válaszolt nekik: "Ó, hitetlen nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt elém!" 20 Odavitték hozzá, és amikor meglátta őt a lélek, azonnal megrázta a fiút, úgyhogy az a földre esve fetrengett és tajtékzott. 21 Jézus megkérdezte a fiú apjától: "Mennyi ideje, hogy ő így van?" Mire ő ezt válaszolta: "Gyermekkora óta. 22 Sokszor vetette tűzbe is, meg vízbe is, hogy elpusztítsa, de ha valamit lehet tenned, szánj meg minket, és segíts rajtunk!" 23 Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz." 24 Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!" 25 Amikor meglátta Jézus, hogy összefut a sokaság, ráparancsolt a tisztátalan lélekre ezt mondva neki: "Te néma és süket lélek, megparancsolom neked: menj ki belőle, és ne menj bele többé!" 26 Erre az felkiáltott, erősen megrázta őt, és kiment belőle. A gyermek olyan lett, mint a halott, úgyhogy sokan azt mondták: vége van. 27 Jézus azonban kezét megragadva magához térítette, és az felkelt.

Mk 9,14-27.

TÚLLÉPNI KÉTSÉGEINKEN

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Évekig tartó küzdelmes hitélet után elérkeztem egy olyan pillanathoz, amikor a kétségeskedések és a bizonytalanság valódi akadályt jelentettek. Megkérdőjeleztem annak a valóságtartalmát, amiben eddigi egész életemben hittem. Szívem és elmém telve volt olyan kérdésekkel, mint "a Biblia valóban Isten szava?" vagy "Isten tényleg feltétel nélkül szeret?" Kétségbeesetten próbáltam újra hinni, de mint ahogy a Mk 9,24-ben az apának, nekem is Istenre volt szükségem, hogy segítsen hitetlenségemben. Saját erőfeszítésem kevésnek bizonyult.
Műszaki ember lévén, mindig is a józanészre próbáltam hagyatkozni. A kétségek és a zűrzavar közepette azonban alázattal kellett megtanulnom egy leckét: vannak dolgok, amelyeket nem tudunk kiszámítani. Hát nem erről szól a hit, elhinni azt, ami a józanész és az érzékszerveink határán túl van?
Ugyanúgy, mint az apa, én is felkiáltottam kétségbeesésemben: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24), és Isten az ő irgalmában meghallgatta könyörgésemet.

Imádság: : Urunk, hálásak vagyunk feltétel nélküli szeretetedért, amit akkor is kifejezel, ha hitetlenséggel küszködünk. Segíts kétségeink között hozzád fordulni. Ámen.

A kegyelem nem egy megoldandó rejtély, hanem ajándék, amit elfogadhatunk.
Diane Chambers (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A TUDÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek