2009. augusztus 25. kedd

1 Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim! 2 Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. 3 Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. 4 Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. 5 A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! 6 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; 7 és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. 8 Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 9 Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,1-9.

HIHETETLEN BÉKESSÉG

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Egészen más szemszögből láttam a kórházat, ahol öt éve dolgoztam, amikor egy nap hordágyon vittek oda. Most én voltam a beteg. Fájt a mellkasom, és elmentem az SZTK-ba. A kardiológus szív-ultrahangra küldött.
Mivel korábban mindig én voltam az, aki a betegeket jó tanáccsal láttam el, ha ilyen vizsgálatra került sor, tudtam mi vár rám, amikor betoltak a terembe. A nővér csodálkozott, mikor meglátott, és azt mondta, nem magyarázza el a dolgokat, hisz jól ismerek mindent. Igaza volt, de csak elkezdtem félni.
Ebben a pillanatban minden értelmet felülhaladó békesség szállt rám. Mintha Isten mondta volna: "Éltedben-holtodban az enyém vagy". Felismertem, hogy a békesség nem csak egy vita végét jelenti, hanem Isten szeretetét mutatja be. Nem kell a kritikus helyzeteket megvárnunk, hanem engedhetjük, hogy Isten békessége uralja szívünket nap mint nap.

Imádság: : Mennyi Atyánk, vágyunk arra, hogy kitöltsd szívünkbe szeretetedet és békességedet. Hagy legyünk nyitottak jóságodra. Ámen.

Fogadjuk szívünkbe Isten békességét!
Richard Parker (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOKON DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek