2009. augusztus 27. csütörtök

8 A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. 9 Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. 10 Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. 11 Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. 12 Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. 13 Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,8-13.

A SZENVEDÉS REJTELME

Jézus mondta: Íme én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Évszázadokon át teológusok és filozófusok foglalkoztak az emberi szenvedés kérdésével. Néhányan közülük a szenvedést bűneink következményeként tartják. Ez nem éppen elhanyagolható szempont, mivel a Biblia is így mondja: "Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is." (Gal 6,7) Mások úgy hiszik, a szenvedés a hitnek egyfajta tesztje, és a Szentírás azt sugallja, hogy alkalmanként ez így is van, mint Jób esetében. A Biblia azt is mondja, hogy olykor a szenvedés egy tapasztalatszerzési lehetőség, melyből tanulhatunk Isten segítségével. (Zsid 5,8; 12,7-11)
Arra a következtetésre jutottam, hogy nem mindig találunk elfogadható magyarázatot a szenvedésre. Gyakran a szenvedésnek semmi értelme nincs, és semmi jót nem érzékelünk benne: Egy gyermek nyomorékon születik. Egy anya mellrákban meghal. Egy légi katasztrófában sok ember életét veszti.
De nekünk ígéretünk van, hogy bármilyen nehéz megpróbáltatásokon megyünk is keresztül, semmi nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban van. (Róm 8,35-39) Ezzel a bizonyossággal vigaszt találhatunk és bátorságot a hitben való továbblépéshez, és bízhatunk abban, hogy egy nap majd az élet rejtélyeire választ kapunk.

Imádság: : Istenünk, letörtségünk és kétségbeesésünk idején hadd érezzük jelenléted. Ámen.

Mikor sok baj vesz körül, Isten erős karjára támaszkodhatunk.
Ralph Lord Roy (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYUGTALANÍTÓ KÉRDÉSEKKEL FOGLALKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek