2009. december 5. szombat

7 Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. 8 Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. 9 Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. 10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Jn 10,7-10.

BŐSÉG MINDENKINEK

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? (Mt 6,26)

Nem sokkal beköltözésük után új szomszédaink néhány madáretetőt akasztottak a kertjük végében álló fára. Hálószobám ablakából jól meg tudom figyelni a fát.
Hajnalban, minden áldott nap mindenféle méretű és színű madár repül az etetőkhöz. Őrjöngve csapkodnak a szárnyaikkal, rudat keresve, amin elérhetik az élelmet. Bár szomszédaink elég eleséget tesznek ki, a madarak rámenősen szorítják ki egymást az adományhoz vezető útból.
Ahogy az ágyamban fekve végignézem a napi rituálét, Jézus szavai jutnak eszembe: "Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket." Ugyanakkor az is eszembe jut, hogy Isten a mi ételünkről is gondoskodik. Hálás vagyok, hogy olyan országban élhetek, ahol bőven van ennivaló, de mások olyan helyen élnek, ahol kevés az élelem.
Mégis, Isten biztosítja mindnyájunknak a szükséges élelmet. A madarak ösztöneiket követve lökdösődnek, de mi, akik Jézus Krisztust követjük, Istentől kapott javainkat megoszthatjuk másokkal.

Imádság: : Istenünk, tégy minket könyörületessé és nagylelkűvé az éhezők és a hontalanok iránt. Ámen.

Feleslegünk kipótolhatja valaki szükségletét.
Thelma Robinson (Nottinghamshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek