2009. január 29. csütörtök

8 Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. 9 A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. 10 Ítéljétek meg tehát, mi kedves az Úrnak, 11 és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. 12 Mert amiket titokban tesznek, azokról még beszélni is szégyen, 13 de mindaz, amit a világosság leleplez, nyilvánvalóvá lesz. 14 Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világos. Ezért mondja: "Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus."
15 Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, 16 kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. 17 Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, 19 mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, 20 és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.

Ef 5,8-20.

A VILÁGOSSÁG FIAI

Most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. (Ef 5,8)

Munkába menet autómmal egy kis út menti szeméttel körülvett, iszapos vízzel teli tavacska mellett haladtam el. Rögtön megragadta figyelmemet a tó közepén békésen ringatózó vadkacsa páron megcsillanó napsugár. Szeméttel körülvéve, de fénytől körülövezve, ez a két gyönyörű teremtmény egyáltalán nem zavartatta magát.
Bárcsak mi is ilyenek tudnánk lenni! Egy tökéletes világban nem volna se hulladék, se szemét, de sajnos, világunk egyáltalán nem tökéletes. Kísértések, negatív gondolatok és romlottság vesz körül minket.
Hogyan tükrözhetjük Isten világosságát ebben a tökéletlen világban? Isten legyen életünk középpontjában, és ellenállhatunk a kísértéseknek, és a kegyelem, a szeretet és a jóság lelkületét sugározhatjuk mindazok felé, akikkel csak találkozunk. Soha sem leszünk tökéletesek, de ha Jézus Krisztus szerint igyekszünk élni, akkor ragyogó példát mutathatunk másoknak ebben az Istentől elfordult világban.

Imádság: : Urunk, légy életünk középpontja, hogy mindig biztos lelki alapon nyugodhassunk, és hiteles példát mutassunk ebben a néha egészen sötét világban. Ámen.

Hogyan tudok Isten szeretetével fényt gyújtani a sötétben?
Janet Kerns (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZENNYEZETT KÖRNYEZETBEN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek