2013. május 13. hétfő

Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: "Adj innom!" Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. A samáriai asszony ezt mondta: "Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok?" Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Az asszony így szólt hozzá: "Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet? Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is?" Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." Az asszony erre ezt mondta: "Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni."

Jn 4,7-15.

ÉLETADÓ VÍZ

Isten ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán. (2Kor 4,6)

Főiskolai éveim alatt lelkesen tanultam és munkát kerestem. Lelkem mégis üres és száraz volt. Miközben azt hittem, hogy ha egy élvonalbeli cégnél dolgozom, boldog leszek, más kérdések is foglalkoztattak: Mi a létezésem célja? Mi a jelentősége annak, ha beleadom magam ebbe a munkába? Az életet csak egyszer élhetjük le, ezért olyan célt akartam adni neki, amely igazi értékkel bír.
Tudtam, létezik fontosabb dolog is; mindig az igaz tanítást kerestem és akartam megtanulni. Aztán felfedeztem Jézus szavait a Bibliában. Jézus olyan vizet kínál, amely kielégíti lelki szomjúságomat, hogy én is "az örök élet vizének forrásává váljak". Régebben Istent távol éreztem magamtól. Most olyan szoros vele a kapcsolatom, mint apa és lánya között.
A gyötrődés elmúlt. Szívem békére lelt. "Lélekben és igazságban" dicsérem őt (Jn 4,23), Isten szeretete átölel. Lelkem mélyéről mondok köszönetet Istennek, aki a világ sötétsége helyett Krisztus világosságát ragyogtatja fel a szívemben.

Imádság: : Istenünk, köszönjük megváltásodat. Töltsd be a lelki éhségünket és szomjúságunkat, ha lélekben és igazságban dicsőítünk téged. Ámen.

Csak Isten elégítheti ki lelki szomjúságunkat és adhat nekünk örök életet.
Sachie Yoshimoto (Tokió, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AZ ÉLET ÉRTELMÉT KERESIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek