2013. május 15. szerda

Ekkor Jézus magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem. Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt. Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért? Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal."

Mk 8,34-38.

KÉNYELMETLEN TANÍTVÁNYSÁG

A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Keresztyén szervezetünk étellel, ruhával szolgál a szükséget szenvedők felé, és segít ügyes-bajos dolgaikban. Egy szombati napon, mikor a férjemmel éppen egy céges piknikre utaztunk, csörgött a telefonom. Az egyik ügyfelem sírva panaszolta, hogy semmit sem tud a gyerekeinek enni adni.
Az első reakcióm az volt, hogy ez a szabadnapom, és szeretném élvezni, a férjemmel együtt. De az Úr emlékeztetett rá, hogy a nap 24 órájában keresztyén vagyok, nemcsak bizonyos időszakokban, mikor az nekem kényelmes. Lejegyeztem a nő címét, s útba ejtettük az élelmiszerraktárt. A házunknál is megálltunk, hogy húst vigyünk a családnak.
Mikor odaértünk, két kisgyermeke rohant ki hozzánk, és szeretettel megöleltek minket. Az élelmiszercsomagokat a konyhába vittük, s a fiatal anya sírva köszönetet mondott.
Néha kísértést érzek, hogy ne feleljek Isten hívására, mikor az alkalmatlan vagy kellemetlen a számomra. Ám az Úr emlékeztet rá, hogy vegyem fel a keresztemet, és kövessem Jézust.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy követhessünk téged, bármikor és bárhová is hívsz. Töltsd meg szívünket a szükségben lévők iránti túláradó szeretettel. Ámen.

Csak akkor követem Jézust, ha ráérek?
Lissa Stressman Smith (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek