2013. május 18. szombat

Jézus mondja: "Hallottátok azt is, hogy megmondatott a régieknek: Ne esküdj hamisan az Úrnak pedig add meg, amit esküvel fogadtál. Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek: se az égre, mert az az Isten királyi széke, se a földre, mert az lábainak zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa; de ne esküdj saját fejedre sem, hiszen egyetlen hajad szálát sem tudod fehérré vagy feketévé tenni. Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van."

Mt 5,33-37.

SZAVAK

Legyen a ti igenetek igen és a ti nemetek nem. (Jak 5,12)

Köszönöm. Hálás vagyok. Szeretlek. Kérlek, segíts! Ezeket a szavakat mondom el a hajnali ébredésem titkos csendjébe bújtatva Istenemnek akkor, amikor hosszabb imádságra nincs időm, vagy fáradt vagyok.
Isten félszavakból is ért, akár egyetlen sóhajtásunkban rejlő bánatunk okát is tudja jól, még makacsul ránk tapadó némaságunkat is hallja. Aki számon tartja hajszálaink számát, az gondolatainkba is belelát, velünk együtt él és érez, bennünk lélegzik. Ott van, amikor kinyitjuk, vagy lehunyjuk szemünk, amikor a megálló peronján a hétköznapok sablonjába ágyazva várjuk buszunkat, vagy elmélázva sétálunk a ködbemerült őszi park zizzenő avarján. A Teremtő nem vár nagy szavakat, hosszú körmondatokat tőlünk. Jézus mondta: "Legyen a ti beszédetek: Igen, igen, nem, nem..." (Mt 5,37)
A redőny szélein át bevilágítanak szobámba a reggel álmosan imbolygó felhői mögül kikandikáló Nap friss harmattal áztatott első sugarai. Szemhéjam ráncaiban még ott ülnek egymás kezét mohón szorítva éjszaka szőtt álomfoszlányaim, de lassan elhessenti őket a kiábrándító józanság ide-oda repdeső madara. Éber tudattal hagyják el számat a szavak: Köszönöm. Hálás vagyok. Szeretlek. Kérlek, segíts!

Imádság: : Uram, ma is nyugtalanul ébredtem, de köszönöm, hogy békességet adott vigasztaló szavad. Ámen.

Isten egyszerű "igen"-t vár tőlünk.
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A NYUGTALANSÁGGAL ÉBREDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek