2013. máj. 24. péntek

A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől. Elfutott tehát, elment Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és így szólt hozzájuk: "Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hova tették!" Elindult tehát Péter és a másik tanítvány, és elmentek a sírhoz. Együtt futott a kettő, de a másik tanítvány előrefutott, gyorsabban, mint Péter, és elsőnek ért a sírhoz. Előrehajolt, és látta, hogy ott fekszenek a lepedők, de mégsem ment be. Nyomában megérkezett Simon Péter is, bement a sírba, és látta, hogy a leplek ott fekszenek, és hogy az a kendő, amely a fején volt, nem a lepleknél fekszik, hanem külön összegöngyölítve, egy másik helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki elsőnek ért a sírhoz, és látott, és hitt. Még nem értették ugyanis az Írást, hogy fel kell támadnia a halottak közül. A tanítványok ezután hazamentek.

Jn 20,1-10.

HALÁLBÓL A FELTÁMADÁSRA

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád. (Zsolt 55,23)

János nagypénteken Mária, Jézus anyja mellett állt a keresztnél. Együtt nézték, amint a szerettük szenved, és meghal. Bizonyára, életük legnehezebb napja volt ez. Legközelebb azt olvassuk, hogy János vasárnap elfutott az üres sírhoz. De vajon hol volt közben szombaton? Máriát próbálta vigasztalni, és a saját összetört szívével törődött? Vagy a többi tanítvánnyal töltötte az időt, akik keresték a legutóbbi események értelmét? Elindult talán egy hosszú sétára, hogy újra felidézze magában az elmúlt napokat? Bárcsak bátoríthattuk volna: "Fel a fejjel, János, jön a feltámadás! A dolgok jóra fordulnak!" Valószínűleg nem hitt volna nekünk.
Életem egyik legrosszabb napja volt, amikor kézhez kaptam a rákbetegségről szóló diagnózist. Többen azt mondták: "rendbe fogsz jönni!", de én nem hittem nekik. Most, évekkel később, megsebzett emberek között szolgálok, és könyveket adok ki. Az életem helyrejött. De akkor nem hittem a biztatásnak.
A veszteség és a halál mindnyájunkhoz elérkezik. Amikor a szívünk összetört, és kuszált az életünk, a jövő kilátástalannak és zavarosnak tűnik. Ilyen helyzetben az lehet a bizonyosságunk, hogy eljön a feltámadás. Isten ígéri ezt.

Imádság: : Drága Urunk, amikor nehéz napokkal kell szembenéznünk, segíts emlékeznünk arra, hogy megígérted, jót hozol ki minden nehéz körülményünkből. Ámen.

Ha halált látunk is magunk körül, Isten feltámadást ígér.
Shirley M. Corder (Keleti fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek