2013. június 8. szombat

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

NE ÍTÉLJ!

Jézus így szólt tanítványaihoz: "Milyen nehezen mennek be Isten országába a gazdagok!" A tanítványok ezt kérdezgették egymás közt: "Akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk tekintett és ezt mondta: "Az embereknek lehetetlen, de az Istennek minden lehetséges." (Mk 10,23.26-27)

Többször hallottam már, amint keresztyének másoknak, akiknek állásfoglalását vagy viselkedését helytelennek gondolják, ezt mondják: Nem fogsz üdvözülni! Az ilyen kijelentések bosszantanak, különösen, amikor válaszként címezik valakinek, aki a hitről mondja el gondolatait, vagy kérdéseket tesz fel. Azt gondolom, a hívőknek nem kellene megítélni mások hitét vagy vallásos érzületét - annak módját, miként olvassák a Bibliát, hogyan imádkoznak, járnak-e templomba vagy sem.
A Szentírás azt tanítja, Isten, és nem az emberek döntik el, ki mehet be Isten országába. A mi dolgunk, hogy Krisztusban való hitünket viselkedésünkkel bizonyítsuk, nem az, hogy mások szívét megítéljük. Ezt csak Isten teheti meg.
Vágyunk a megváltásra, az örök életre, de az egyetlen, aki ezt számunkra megadhatja, az Úr, merthogy "az embereknek lehetetlen". Azonban "az Istennek minden lehetséges". És Isten felajánlja az üdvösséget mindenkinek.

Imádság: : Urunk, vezess minket az örök élet felé, és segíts, hogy mi is a te ismeretedre vezethessünk másokat. Ámen.

Ahelyett, hogy szembe állnánk testvéreinkkel, álljunk melléjük és dicsőítsük az Urat együtt.
Giunio Censi (Varese, Olaszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK KERESZTYÉN GYAKORLATUK ELTÉR A MIÉNKTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek